Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 426

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/ja_templatetools.php on line 44
ytra.eu ühistranspordiportaal
 

Ühistranspordiportaal

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198
ytra.eu ühistranspordiportaal

Edelaraudtee rongides on nüüdsest jalgrattavedu tasuta

Trüki

Edelaraudtee diiselrongides on ratta kaasavõtt nüüdsest tasuta, varem tuli maksta selle eest umbes 20% täispileti hinnast juurde.

Rattakohtade asukoha tunneb ära kollase jalgrattamärgi järgi vagunite uste juures, peamiselt asuvad Edelaraudtee rongides jalgrattakohad mootorvaguni esimese ukse juures. Ka teistesse vagunitesse tohib rattaga siseneda, kuid ratas tuleb paigutada nii, et see ei sulge läbipääse ega hõiva istekohti.

 

Taisto Bussid: tellimusreiside arv on vähenenud 70 protsenti

Trüki

Bussifirma Taisto nõuniku Tajo Saluse väitel on tellimusvedude maht vähenenud ligi 70 protsenti ning nüüd üritab bussifirma end elus hoida Venemaa reisifirmadega koostööd tehes, kirjutab äriuudiste portaal E24. Tellimusvedudega tegelev Hansabuss on end firmasiseselt šaneerinud ning pooled töötajad lahti lasknud.

 

Tallinn-Tartu liinile lisandub hommikune väljumine

Trüki

OÜ Arilix avab alates 25.05.2009 väljumise liinil nr 303 Tallinnast Tartusse kell 5:45 iga päev. Buss saabub Tartusse 8:10. Arilixi väljumine kell 3:00 Tartust Tallinnasse läbi Tallinna lennujaama jääb samaks. Uus väljumine saab olema esimene Tallinnast Tartusse kui mitte arvestada esmaspäeviti 5:00 väljuvat SEBE bussi.

Kui varem sõitis Arilix kell 3:00 bussiga Tartust Tallinnasse liini ning tagasi tegi tühisõitu, siis nüüd on tühisõit asendatud liinisõiduga.

 

Eurolines Baltic suurendab sagedusi Lux Express väljumistel ja langetab hinda Tallinn-Riia liinil

Trüki

Eurolines'i Scania Irizar buss Lux Express kaubamärgiga
Alates 1. juunist alustab Eurolines järk-järgulist üleminekut suvisele sõiduplaanile.
Seoses bussiparki lisanduva kolme uhiuue bussiga suureneb Lux Express sageduste arv Tallinn-Riia, Tallin-Peterburi ja Riia-Vilniuse liinidel. 

Pärast lisanduvaid väljumisi opereerib Lux Express järgmistel liinidel:

Tallinn-Riia – 6 igapäevast väljumist mõlemas suunas (hetkel 4 väljumist päevas)
Riia-Vilnius – 3 igapäevast väljumist mõlemas suunas (hetkel 2 väljumist päevas)
Tallinn-Peterburi – 2 igapäevast väljumist mõlemas suunas (hetkel 1 väljumine päevas)
Riia-Klaipeda – 1 väljumine päevas

Eurolines Baltic jätkab 2009. aasta suvehooajal kahe erineva teeninduskontseptsiooni pakkumist. Lux Express liinid on suunatud eeskätt tööeesmärgil reisivatele sõitjatele ja pakuvad lisaks transpordile erinevaid lisamugavusi. Kõigil peamistel suundadel pakub ettevõte ka Eurolines Standard toodet, mis on mõeldud eeskätt soodsat hinda väärtustavatele klientidele. Lisaks täiendavatele Lux Express väljumistele lisandub mitmel liinil ka hooajalisi Eurolines Standard väljumisi.

Alates 1. juunist Tallinn-Riia liinil opereerima hakkavates uutes Scania Irizar bussides on erinevalt varasemast kaks teenindusklassi. Nimelt asub bussi tagaosas vaheseinaga eraldatud Lux Express Special lounge. Lux Express Special Lounge osas asub kokku 16 täisnahkset istekohta, mis paiknevad neljaste gruppidena laudade ümber. „Tuginedes klientide tagasisidele oleme uutes bussides suurendanud lauataguste istekohtade arvu. Uus „Special“ salongiosa peaks pakkuma äriklientidele ka suuremat privaatsust ja senisest veelgi mugavamat sõidukogemust“, kommenteeris Hannes Saarpuu, Eurolines Balticu juhatuse esimees.

Seoses muudatustega tootekontseptsioonis muutuvad 1. juunist ka hinnad Tallinn-Riia liinil. Eurolines Standard bussides hakkab ühesuuna pilet maksma 240 krooni,  Lux Express pileti hind hakkab olema 275 krooni senise 295 krooni asemel.  Lux Express Special pilet hakkab maksma 375 krooni.
 
Eurolines Baltic kaubamärgi all tegelevad rahvusvaheliste regulaarbussiliinide opereerimisega MootorReisi AS ja selle tütarettevõtted. 1993. aastal asutatud MootorReisi AS on arenenud üheks juhtivaks rahvusvaheliste bussiliinide vedusid teostavaks ettevõtteks Baltikumis. Peasindused koos opereerimisbaasi ja müügivõrguga asuvad Tallinnas, Riias, Vilniuses, Klaipedas ja St Peterburgis. Ettevõttel on ligi 50 kaasaegset turismibussi.
 

Rakvere-Mustvee-Tartu liini sulgemine pani allkirju koguma

Trüki

GoBus Rakvere kaugliinibuss

Avinurme vallavalitsus saatis Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile ning Ida- ja Lääne-Viru maavalitsustele kirja, milles tuntakse muret, et alates 10. juunist on plaanis sulgeda AS GoBus Rakvere kaugliinid nr 246 ja 242, mis kurseerivad Rakvere, Mustvee ja Tartu vahel. Elanikud pöörduvad pidevalt murekirjade ja kõnedega Avinurme, Laekvere ja Torma vallavalitsuste poole.

Antud liini kasutab umbes 20 koolilast igal koolipäeval Avinurme sõiduks, üliõpilased sõidavad Tartusse, rahvas saab tööle ja arsti juurde sõita Mustveesse, Jõgevale ja Tartusse. Elanikud on korraldanud allkirjade kogumise, milles märgitakse vajadust säilitada maabussiliinid nii väikses mahus, nagu täna, et kõik perekonnad ei koliks elama linnadesse ning maaelu areneks edasi. Institutsioonidele on saadetud 117 inimese allkirjad bussiliini säilitamise poolt.

Alates 10. juunist sulgeb GoBus Rakvere kolm kaugliini ning kaks neist, sealhulgas nr 246, on üleval ka ARK lehel teenindamist ootavad kaugbussiliinid rubriigis.

Samal teemal:
05.05.2009 "GoBus Rakvere sulgeb kolm kaugliini"

 

Pärnu linnaliine vähendatakse 10%

Trüki

GoBus Pärnu 2009. aastal soetatud linnaliinibuss Scania Omnilink

Pärnu linnavalitsus ja GoBus leppisid kokku linnaliinibusside mahu vähendamises 10% ulatuses. Peamiselt kaovad ära hilisõhtused, lõunased ja nädalavahetuse reisid. Täpsemad muudatused saadaval siin.

Samal teemal:
04.05.2009 "Pärnu linn võib GoBusiga linnaliinide lepingu lõpetada"
18.05.2009 "GoBus asub Pärnuga hinna asjus läbi rääkima"

 

GoBus asub Pärnuga hinna asjus läbi rääkima

Trüki

GoBus Pärnu linnaliinibuss

Homme algavad läbirääkimised Pärnu linnavalitsuse ning GoBus Pärnu esindajate vahel, et vähendada linnaliinide mahtu 10% ning alandada ka liinikilomeetri hinda, kirjutab Pärnu Postimees. GoBus on öelnud, et pole nõus hinna vähendamisega. Linnal on plaanis leping üles öelda alates 20. septembrist, GoBus võib selle otsuse peale kohtusse pöörduda.

Samal teemal:
04.05.2009 "Pärnu linn võib GoBusiga linnaliinide lepingu lõpetada"

 

Lääne-Viru maavalitsus alustab sõidupiletite kontrolli

Trüki

Reisijad sisenemas Lääne-Viru maakonnaliini nr 16

Lääne-Viru Maavalitsus alustab mai teisel poolel maakonna bussiliinidel sõidupiletite kontrolli. Aprillis võttis maavalitsus teenistusse kaks ühistranspordi inspektorit, kes on praeguseks läbinud kohtuvälise väärteo menetleja koolituse ning valmistanud ette vajalikud dokumendid ning teinud ka nn katsekontrollkäike tutvumaks nii oma tööväljaga kui ka üldisema olukorraga maakonna liinidel.

Vajadus piletikontrollide järele, kes kontrolliksid piletite olemasolu maakonnaliinidel, on olnud üle Eesti pikemat aega.

2009. aastal hakati esmakordselt arvestama riikliku ühistranspordi sihtotstarbeliste vahendite hulka ka kulutusi ühistranspordi inspektoritele. Lääne-Virumaal tekkis teravam vajadus inspektorite järele 2009. aastal veel sellepärast, et alates aprillist jõustusid uued veolepingud, mille järgi riikliku toetuse osakaal on sõltuvuses laekuvast või mittelaekuvast piletitulust.

Sõidupileti kontroll hõlmab Lääne-Viru avaliku teenindamise lepingute alusel teenindatavaid liine, sh ka liine nr 1, 2, 3 ja 5, mille marsruut kulgeb peamiselt Rakvere linnas ning maavalitsuse poolt väljastatud liiniloa alusel sõitvaid kommertsliine.

Ühistranspordi inspektorite ülesannete hulka ei kuulu ainuüksi sõidupiletite kontroll, vaid ka vedajate kontrollimine, kas nad teostavad vedusid vastavalt kehtivale lepingule või liiniveole. Nad teostavad ka liinidel reisijateloendusi, jälgivad ja koguvad informatsiooni ka bussivedudega seotud infrastruktuuri olukorra kohta jne.

Seega on ühistranspordi inspektorid bussireisijatele ühtlasi heaks võimaluseks, kelle kaudu saab  oma ettepanekuid maavalitsusele esitada bussiliikluse paremaks korraldamiseks.

Maavalitsus loodab, et koostöö ühistranspordi inspektorite, reisijate ja vedajate vahel tuleb konstruktiivne ja meeldiv.

Siiski eespool mainitud kontrollide tulemusel tuvastatakse tõenäoliselt ka rikkumisi ja ühistranspordi inspektoritel on õigus määrata rikkumise eest karistus kas reisijale või vedajale. Loomulikult ei ole karistada saamine meeldiv, nagu ka karistuse määramine.

Siinkohal tahame südamele panna nii lastevanematele kui ka isikutele, kel on õigus sõidusoodustustele bussides, et nad kontrolliksid oma sõidusoodustust tõendava dokumendi olemasolu bussiga sõitma minnes, et hiljem ei tekiks pahameelt ega nördimust, kui kontrolli käigus selgub, et antud dokumenti kaasas pole.

Kindlasti peaksid igapäevased bussireisijad arvestama, et neil on õigus, aga ka kohustus nõuda ja omada bussisõidul sõidupiletit. Kahjuks ainult sõidu eest makstes, kuid piletit mitte võttes ei tee nad teenet ei iseendale, bussijuhile ega bussiliinile, pigem vastupidi. Ja nii võib juhtuda, et ühel päeval võetakse bussiliin reisijate vähesusel hoopis käigust ära.

Loodame, et konfliktsituatsioone tuleb ette võimalikult vähe ja et inspektorid arvestavad rikkumiste menetlemisel ka kõiki asjaolusid. Juhtudel, kus leitakse aga, et ühistranspordi inspektorid ei ole viinud läbi omi tegevusi korrektselt, on võimalus esitada kaebus Lääne-Viru maavanemale.

 

Valga maavalitsus peab läbirääkimisi videokaamerate paigaldamiseks

Trüki

GoBus Valga maakonnaliin

Valga maavalitsuse ühistranspordi peaspetsialist Liia Rätsep kommenteerib ajalehes Valgamaalane läbirääkimisi videokaamerate paigutusega bussidesse: "Kohtumine OÜga Digisilm Pro toimub mai jooksul. Valga maavalitsus on aga juba kohtunud OÜ Securer esindajaga, et uurida tehnilisi võimalusi maakonnaliinidel sõitvatele bussidele videovalvesüsteemide paigaldamiseks. Eesmärk on mitmete probleemide lahendamine bussides: bussijuhtide turvalisus, korrarikkumiste avastamine.Nimetatud seadmed oleksid vajalikud ka ühistranspordiseadusega maavalitsusele pandud järelevalveülesannete täitmiseks, sealhulgas piletimüügi kontrolli teostamiseks. Ühtlasi peaksid paigaldatavad seadmed aitama tõsta tunduvalt elanikkonnale pakutava ühistransporditeenuse kvaliteeti. Hanget seadmete soetamiseks ei ole välja kuulutatud ning tegemist on esialgse tehniliste võimaluste väljaselgitamisega."

 

Edelaraudtee diiselrongidega on sel aastal reisinud üle poole miljoni reisija

Trüki

Aasta esimese nelja kuuga on reisinud Edelaraudtee rongidega 528 171 reisijat, mida on veidi vähem, kui aasta tagasi.

«Rongireisijate arv on püsinud stabiilsena, mis üldisel taustal kahtlemata rõõmu teeb,» selgitas Edelaraudtee ASi müügijuht Annemari Oherd.

«Oleme viimase kuu vältel ka oma kodulehe külastajatelt uurinud, kas nad on oma ühistranspordi kasutamise harjumusi muutnud ning meie piletimüüginumbrid kinnitavad küsitlustulemust, mis ütleb, et üle 80 protsendi vastanuist pole oma ühistranspordikasutust piiranud, ligi veerand aga väidab, et kasutab ühistransporti varasemast enamgi,» rääkis Oherd.

Endiselt on liinidest populaarseim Tallinna-Türi-Viljandi, mida on kasutatud 198 833 korral. Järgnevad Tallinna-Tartu liin 159 685 kasutuskorraga ning Tallinna-Rakvere-Narva liin 58 349 reisijaga. Need suunad on võrreldes eelmise aastaga ka püsinud kergel kasvutrendil 2 protsendi piiril.

Pärnu rongidega on sõidetud 53 046, Rapla rongidega 52 651 korral. Tartu-Orava liinil on käesoleva aasta jooksul sõitnud 5 577 reisijat.

«Kiirrongide populaarsus näitab püsivalt kasvumärke. Tallinna-Tartu kiirrongides on reisijate arv aastatagusega 7 protsendi võrra, Tallinna-Viljandi kiirrongides 4 protsendi võrra kasvanud,» lisas Oherd.

Võrreldes aasta esimese nelja kuu reisijate üldarvu aastatagusega, jääb tänavune mullusele siiski 50 000 võrra alla.

«Tartu ja Valga vahel me sel aastal reisijaid vedada pole saanud ja sealt ka eelmisest aastast väikesem üldnumber. Ent sisuliselt Edelaraudtee reisijate arv võrreldes aastataguse ajaga vähenenud ei ole,» ütles Oherd.

Edelaraudtee AS teenindab reisijaid diiselrongidega Tallinna-Tartu, Tallinna-Rakvere-Narva, Tallinna-Türi-Viljandi, Rapla, Pärnu ning Tartu-Orava suundadel. Tartu-Valga suunal on reisirongiliiklus seoses raudtee remonditöödega peatatud.

 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Maaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Linnaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Rahvusvahelised sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Reisirongide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Laevade sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Lennukite sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198