Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 426

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/ja_templatetools.php on line 44
ytra.eu ühistranspordiportaal
 

Ühistranspordiportaal

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198
ytra.eu ühistranspordiportaal

Saaremaa väikefirma avab Kuressaare-Tartu bussiliini

Trüki

Alates pühapäevast alustab sõitmist uus kiirkaugbussiliin, mille teenindajaks on Orissaare ettevõte OÜ Kalle Bussid ning marsruudiks Kuressaare - Valjala - Orissaare - Liiva - Kuivastu - Virtsu sadam - Pärnu - Viljandi - Tartu. Buss hakkab väljuma Kuressaarest tööpäeviti ja pühapäeviti kell 13:45 ning Tartust esmaspäevast laupäevani 5:45. Kuressaare-Tartu suunal buss peatub buss 1. juunist 31. augustini Pärnus ainult reisijate maha laskmiseks ning Viljandis on olenemata ajast peatus samuti ainult reisijatele väljumiseks. Põhjus, miks on lubatud vaid mahaminejad, peitub selles, et konkurentsi ei rikutaks - väga sarnasel ajal väljuvad teise bussifirma bussid samal suunal. Hommikune Tartu-Kuresssaare liin aga peatub kõigis sõiduplaanid ette nähtud peatustes. Täpsem info www.bussireisid.ee või bussijaamadest. Liini teenindab 19-kohaline Iveco Daily väikebuss. Loe lähemalt ajalehest Oma Saar siit ja siit.

Uue liini käivitamine võib olla seotud sellega, et AS GoBus Saaremaa lühendas enda Kuressaare-Tartu kaugliini teatud nädalapäevadel kuuks ajaks Pärnuni.

Täiendatud! Sõiduplaan:

ETKNRP
KÄIGUSETKNRL
13:45
KURESSAARE
11:50
14:05VALJALA11:25
14:25
ORISSAARE
11:00
14:40LIIVA10:45
15:00
KUIVASTU10:30
15:35
VIRTSU SADAM
09:50
16:50
PÄRNU08:30
 VILJANDI06:55
19:30
TARTU05:45

Märkused:
Kuressaarde saabumisel peatus "Ida-Niidu"
Kuressaare-Tartu suunal Viljandi bussijaamas peatust pole, reisijatel on võimalik vaid väljuda Viljandis peatuses "Vabaduse plats".
Kuressaare-Tartu suunal on perioodil 01.06-31.08 peatus Pärnus kell 16:50 vaid reisijatele väljumiseks.

Samal teemal:
07.03.2009 "Kuressaare-Tartu liinil plaanitakse väljumisi vähendada"
01.04.2009 "GoBus'i Kuressaare-Pärnu-Tartu liini lühendatakse kuuks ajaks"

 

Saaremaal läheb Maavalitsus kohalikega bussiliikluse asjus aru pidama

Trüki
Saare maavanem Toomas Kasemaa ja arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mika Männik lähevad neljapäeval bussiliiklust arutama Mustjala valla elanikega, sest ainukese vallana on Mustjala vald neid kutsunud, kirjutab Oma Saar.
 

Jõgeva-Tartu liinikonkurss nurjus

Trüki

Jõgeva Maavalitsus soovis panna käiku bussi Jõgevalt Tartusse ka pühapäeviti kell 6:10. Konkursi tähtaeg oli 24.03.2009 kell 12:00, kuid ühtegi pakkumist ei tehtud ning konkurss nurjus.

1. aprillist pani SEBE käiku ilma toetuseta enda 6:10 Jõgeva-Tartu bussi lisaks tööpäevadele käiku ka laupäeviti.

Samal teemal:
12.03.2009 "Jõgeva ja Tartu vahel tiheneb bussiliiklus"

 

Pärnumaa kahel ühistranspordiinspektoril käib teine töönädal

Trüki

AS MTG Pärnu-Sauga liin nr 57

Pärnu Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonnas töötab nüüdsest kaks inspektorit-kontrolöri: Ilona Mihkelsoo ja Tiina Neeme, kes hakkavad kontrollima Maavalitsuse poolt tellitud liinidel piletite olemasolu, kirjutab Pärnu Postimees.

Pärnu Munitsipaalpolitseiga tehti reidid Sauga ja Sindi linnalähiliinidel, kus pea ainukeste liinidena saavad reisijad siseneda bussi igast uksest, mistõttu pole bussijuhil võimalik kontrollida piletite olemasolu. Piletita sõitjaid jagus.

 

Valga maavanema ja GoBusi vaheline pistiseskandaal läks kohtusse

Trüki

Kohus hakkas esmaspäeval uurima Georg Trašanovi, Kalle Muru, Aivo Pärna, Valter Keisi ja ASi GoBus süüasja, kirjutab Valgamaalane.

Kohtuistung kuulutati ärisaladuse kaitse eesmärgil kinniseks.

Endist Valga maavanemat Georg Trašanovit süüdistatakse pistise ja altkäemaksu võtmises, AS GoBusi juhatuse liiget Kalle Murut pistise ja altkäemaksu andmises, juhatuse esimeest Aivo Pärna pistise ja altkäemaksu andmisele kaasaaitamises ning ebaseaduslikult laskemooma käsitlemises, juhatuse liiget Valter Keisi pistise ja altkäemaksu andmisele kaasaaitamises ning GoBusi pistise ja altkäemaksu andmises.

Vastavalt süüdistusele võttis Trašanov 2006. aasta suvel ja sügisel maavanemana Kalle Murult vastu kokku 50 000 krooni altkäemaksu. Lisaks süüdistatakse Trašanovit 2006. aasta märtsis ja detsembris ning 2007. aasta aprillis ja oktoobris Kalle Murult kokku 120 000 krooni pistise võtmist, mis võeti GoBusi vahenditest.

Vastutasuks olevat Maavalitsus teinud GoBusiga ning Trakmainiga (GoBusile kuuluv ettevõte) soodsate tingimustega lepinguid, muutnud varem sõlmituid ning sõlminud uusi ebaseaduslikke lepinguid, mille sõlmimine ei vastanud riigihangete seadusele.

 

Mauman Reisid süüdistab raskustes riiki, Harjumaal soovitakse avalike liinide osakaalu suurenemist

Trüki

Mauman Reisid OÜ väikebuss

Harju Maakohus algatas bussiettevõtte Mauman Reisid pankrotimenetluse, kirjutab logistikauudised.net siin ja siin.

"Ei suuda enam sõita ja riigiga võidelda. Riigi bussid sõidavad ees, meie tühjalt järgi. Kõik vaatavad, kuidas raha kokku hoida ja ostavad kuukaarte, millega meie võistelda ei suuda. Väikevedajad on kõik hädas," kommenteeris olukorda Mauman Reisid OÜ juht ja omanik Martti Penu.

Liisingfirma on võtnud bussifirmalt bussid ning nõuab lisaks 140 000 krooni. Penu arvates peaks ka liisingfirma mingi äririski võtma.

Harjumaa Ühistranspordikeskuse tegevdirektor Ago Kokser kommenteerib olukorda järgnevalt: "Nendega on meil varem ka probleeme olnud. Nad omavolitsevad, ei kooskõlasta sõiduplaane nagu nad peaksid. Osa väljumisi jääb neil ära. Korraldasime 2007 riigihanke, mille nad võitsid, kuid lepingut keeldusid nad allkirjastamast. Me olime sunnitud uue hanke korraldama."

Kokseri sõnul on plaanis lähiaastatel korrastada bussiliiklus Harjumaal ning suurendada avalike liinide osakaalu. Praegu on avalikke liine Harjumaal umbes 4 miljonit liinikilomeetrit, kommertsliine 9, kuid võiks olla 2-3. Avalikel liinidel moodustab piletitulu 40% ja dotatsioon 60%, kuid võrreldes toetuseta sõitvate kommertsliinidega teenindavad avalikud liinid ka koolilapsi ja tipptunniväliseid vähese reisijate arvuga liine. Kui kommertsliinid tehakse avalikeks, siis suureneb ka piletitulu osakaal ning väheneb riigi toetuse vajadus. Harjumaa liinivõrgu analüüsimiseks on kirjutatud valmis ka 23 miljonit krooni maksev projekt.

 

Harjumaal püütakse vältida bussiliinide vähendamist

Trüki

Harjumaa Ühistranspordikeskuse juhataja Ago Kokser vastas ajalehe Sõnumitooja küsimustele bussiliikluse asjus.

Harjumaal on sõlmitud vedajatega lepingud sel ajal, kui hinnad oli kõrged ning ennustati jätkuvat hinnatõusu. "Valmistusime hoopis selleks, et hinnad võivad tõusta. Kirjutasime lepingusse sisse aastase viivise - kui hinnad tõusevad, maksame meie bussifirmadele eelmise aasta hindade järgi. Praegu arvestame aastataguseid hindu, nii kütuse kui palkade puhul. Kütuse hind 2008. aastal küll langes, kuid muud hinnad mitte," ütles Ago Kokser. Seetõttu pole võimalik praegu piletihinda alandada. Lootust pole ka järgmine aasta, sest firmadel on kollektiivlepingud ametiühingutega bussijuhtide palkade osas.

Võrreldes aastataguse ajaga on tänavuse aasta kahe esimese kuu jooksul vähenenud reisijate arv Harjumaa avalikel maakonnaliinidel 11%. See tähendab üsna suurt rahalist kaotust, sest 40% kuludest kaetakse piletitulust. Reisijate vähenemise põhjuseks peab Ago Kokser suurt töötust. Kuna dotatsioon on riigi poolt määratud kindel summa, siis üritatakse hoida kokku asendades väiksema reisijate arvuga liinidel suured bussid väikestega. Kokser ei pea mõistlikuks ega reaalseks liinimahu vähendamist, sest siis kukuks kokku kõik ühistranspordisüsteem. Esimese kvartali kokkuvõte selgub 20. aprilliks ning pärast seda esitatakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile taotlus lisadotatsiooniks.

Viimasel ajal on kontrollitud avalike liinide kõrval ka kommertsliine. Rikkumisi on olnud palju: pileti mittemüümine nii reisija kui ka vedaja süül, sõiduplaanidest kinnipidamine, busside tehniline mittekorrasolek ning ilma seisukohtadeta bussis seisjate vedamine. Maavanemale on tehtud ka ettepanek mitte pikendada ühe kommertsliini luba.

Pärast Harjumaa Liinide teenindamise lõppemist kõigil maakonnaliinidel on oluliselt paranenud avalike liinide kvaliteet - ärajäämisi ning hilinemisi on väga vähe. Nüüd korjab piletitulu Ühistranspordikeskus ise ning seega pole vedajal riski, et sõitjavoog väheneb oluliselt.

Koos Tallinnaga piletisüsteemi arendamise hanked on takerdunud kohtuvaidlustesse. Sel aastal soovitakse käivitada vähemalt Harjumaa ja Tallinna ühist põhipiletit.

 

Saare Maavalitsus plaanib alustada piletikontrolli bussiliinidel

Trüki

Saare Maavalitsus peab läbirääkimisi politsei ja piirivalvega, et koos uue liinivõrguga käivitada bussides piletikontroll, tuvastamaks, kas bussijuht reisijale raha vastu ikka pileti annab, kirjutab Meie Maa.

Saare maavanem Toomas Kasemaa sõnul on plaanis tänavuse aasta esimese poolaasta jooksul rakendada bussides piletikontrollisüsteem. Võib juhtuda, et bussides on reisijad piletita bussijuhi ebaaususe tõttu ning tegelik sõitjate arv ning piletitulu jääb saamata. Näiteks Järvamaal kaamerate paigutamisega bussidele saavutati piletitulu kasvu 25%.

Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mika Männiku sõnul käivitatakse piletikontrollisüsteem koos uue liinivõrguga. Kontrolli tegemiseks otsitakse parnterit, neiks võivad olla näiteks piirivalve- või politseiametnikud, sest neil on õigus väärtegude menetlemiseks. Samas kontrolliksid ka busside vastavust lepingu nõuetele.

Männiku arvates pole võimalik siseneda piletita nii Kuressaare linnaliinidesse kui ka maakonnaliini bussidesse. Bussifirmad peaksid olema ise huvitatud suurest piletitulust. Männik kujutab ette piletikontrolli bussi liinilsõidu ajal.

 

Saaremaa maakonnaliinide hankes konkureerib 5 firmat

Trüki

Saare maakonna bussiliinide teenindamiseks välja kuulutatud riigihankel on tekkinud tõsine konkurents, kuna kõik pakkumise teinud viis ettevõtet läksid edasi teise vooru, kirjutab Oma Saar.

Esimesest dialoogivoorust, kus käsitleti üldiseid teemasid, pääsesid teise vooru edasi kõik viis bussifirmat, sest nad kõik olid pädevad. Teises voorus tuleb käsitlusele pakkumuse summa ja liinivõrgu osadeks jaotamine.

Varem oli plaanis jagada liinivõrk paljudeks osadeks, nagu tehti Pärnumaal, kuid nüüd on plaanis teha liinivõrk kaheks või jätta üldse terviklikuks.

Uus vedaja hakkab reisijaid Saaremaa maakonnaliinidel plaanide järgi vedama 1. juulist.

 

SEBE ja Taisto langetavad piletihindu Tallinnat ja Virumaad ühendavatel liinidel

Trüki

AS SEBE teade:

AS SEBE alandas 01.aprillist 2009.a. Tallinna ja Virumaa vahelisi piletihindasid kuni 20 % kuuel kaugbussiliinil:

Liin nr. 84 Tallinn - Narva (Tallinnast kell 17.40 ja Narvast kell 7.05)

Liin nr. 85 Tallinn - Narva-Jõesuu (Tallinnast kell 18.10 ja Narva-Jõesuust kell 7.10)

Liin nr.746 Tallinn - Narva / Narva-Jõesuu (Tallinnast kell 8.15, 19.15 ja Narva-Jõesuust kell 9.30, Narvast kell 14.00)

Liin nr.748 Tallinn - Narva (Tallinnast kell 7.15 ja Narvast kell 12.15)

Liin nr.749 Tallinn - Narva (Tallinnast kell 14.15 ja Narvast kell 19.00)

Liin nr.868 Tallinn - Narva (Tallinnast kell 21.00 ja Narvast kell 11.00)

84.liinil on eriti soodsad piletihinnad (täispilet/sooduspilet/üle 60.a. TKN): Tallinn - Jõhvi 120/110/50 ja Tallinn - Narva 145/130/60. Teistel, Rakveret läbivatel, liinidel on piletihinnad: Tallinn - Rakvere 85/75/35, Tallinn - Jõhvi 135/120/55 ja Tallinn - Narva 160/145/65.

AS Taisto Liinid teade:

Alates 2. aprillist 2009 muutuvad bussipiletite hinnad Taisto Tallinn-Rakvere-Narva suuna bussiliinidel:

3 Tallinn-Rakvere-Kohtla-Järve-Jõhvi-Narva
5 Tallinn-Narva
68 Tallinn-Rakvere

Bussipilet muutub võrreldes senisega keskmiselt 10 krooni võrra soodsamaks. Bussijaamades jõustub hinnamuudatus etteteatamise aja tõttu 15. aprillist.

Tänu üleüldisele hinnataseme langusele muutub seega veelgi odavamaks teisipäeviti, kolmapäeviti ja neljapäeviti üle 60-aastastele reisjatele pakutav 60%-lise soodustusega pilet.

 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Maaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Linnaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Rahvusvahelised sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Reisirongide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Laevade sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Lennukite sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198