Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 426

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/ja_templatetools.php on line 44
ytra.eu ühistranspordiportaal
 

Ühistranspordiportaal

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198
ytra.eu ühistranspordiportaal

Pärnumaal on uued vedajad sõitnud kaks kuud

Trüki

Üks uutest vedajatest Pärnumaal - Lääne-Virumaa ettevõte M.K.Reis-X teisel teeninduspäeval

Pärnumaal on alates 1. jaanuarist vedanud maakonnaliinidel reisijaid kolm uut ettevõtet Pärnumaal ning üks vana olija. Nende tegemistest kirjutab 04.03.2008 Pärnu Postimees!

 

Uus vedaja Saaremaa maakonnaliinidel ei alusta enne maid

Trüki

AS GoBus Saaremaa maakonnabuss

Saare Maavalitsus teatas, et uut vedajat maakonnaliinidele ei selgu enne 1. maid. Kuni uue vedaja selgumiseni jätkab sõitmist AS GoBus. Samuti jääb sel ajal samaks ka sõiduplaan.

“Varem me ei jõua protseduuriliste menetlustega valmis. Kui näiteks uus hankija tuleb kusagilt mujalt ja sõlmitud on eellepinguid ja need ei ole veel formeerunud bussideks. Bussideks saab ta eellepingud formeerida alles siis, kui meiega on leping sõlmitud." selgitas Saare maavanem Toomas Kasemaa.

Pärast maakonnaliinide sõiduplaanide väljatöötamist tehakse Kuressaare kultuurikeskuses üldkoosolek, kuhu oodatakse valdade esindajaid ja külaseltse kui ka muid asjast huvitatuid.

Kasemaa sõnul ei tohiks tekkida sellist olukorda, kus buss käib teatud piirkonda vaid paar korda nädalas. Maakonnaliinide uuringu tulemused näitavad, et maakonnaliin peab olema käigus vähemasti tööpäeviti. Rohkem bussiliikluse korraldamist antakse ka valdade õlule. Näiteks kui keegi soovib vallast käia bussiga poes ning see pole maakonnaliiniga võimalik, siis tuleb asi ära lahendada valla tasandil. Maavalitsus lubab bussiliikluse ja hangete korraldamisel igati abiks olla.

 

Elektriraudtee võib hakata sõitma diiselrongidega

Trüki

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium on pannud riigiettevõttele Elektriraudtee ülesande korraldada vähemalt viie rongi kapitalirendi hange viieks aastaks ning asuda teenindama nende rongidega osadel hetkel Edelaraudtee poolt teenindavatel liinidel.

Elektriraudtee diiselrongiturule sisenemise põhjus peitub Edelaraudtee suures dotatsioonisoovis 2010. aastaks - 336 miljonit. Tänavu on see arv 182 miljonit krooni. Kuna Edelaraudtee on eraettevõte, mis tegutseb kasumi nimel ning põhimõtteliselt on tegemist ka monopoliga Eestis, siis saab Edelaraudtee nõuda nii suurt dotatsiooni. Kui Elektriraudtee võtab osaliselt üle Eesti Raudtee infrastruktuuril olevad rongiliinid, siis tekiks sellega konkurents Edelaraudteele. Kui Elektriraudtee võtab endale Tallinn-Narva, Tartu-Orava ja Tallinn-Tartu tavarongid, siis on neil vaja viit diiselrongi. Kui otsustatakse võtta ka lisaks Tallinn-Rakvere rong, siis on vaja kuut rongi. Viimase variandina jääks Edelaraudtee poolt teenindavateks liinideks vaid Tartu kiirrongid ja Edelaraudtee Infrastruktuuril kulgevad rongiliinid.

Teine põhjus, miks on vaja ronge võtta kapitalirendile, on Edelaraudtee diiselrongide kasutusaja lõpp alates 2010. aasta keskpaigast. 2011. aasta esimeses pooles enam Edelaraudtee tänases mahus tänaste rongidega läbimata kulukaid uuringuid kõiki liine teenindada ei suudaks. Praegu taotletakse Euroopa Liidu toetust 36-le uuele rongil, kuid kuna uute moodsate lääne rongide saabumine võtab aega vähemalt 2,5 aastat, siis soovitakse vahepealne tühimik täita rendirongidega.

Elektriraudteele laekus kapitalirendi hankele kolm pakkumist ning üks hankeväline pakkumine. Lisaks esitas enda variandi AS Edelaraudtee. Märtsi lõpuks tuleb kas pakkumised tagasi lükata või riigihanke võitja välja kuulutada. Elektriraudtee tegi eksplutatsioonikulude kohta aasta kohta arvutused ning soodsaimaks osutus Läti vagunitehase RVR pakkumine DR1B "Zvezda" jõuseadmetega variant, mille aastast eksplutatsioonikulu viiele rongile hinnatakse 49,1 miljonile kroonile ja mille tarneaeg on 12 kuud. Teine variant on tarneajaga 16 kuud ning samuti RVR tehase rong, kuid "Catepillari" diisliga. Selle aastane eksplutatsioonikulu tänasele sarnases mahus on 51,5 miljonit krooni. Kõige kallimad eksplutatsioonikulud on hinnatud Venemaal toodetud RA2 diiselrongile. Lisaks esitati hankeväline pakkumine tarneajaga 6 kuud "Zvezda" jõuseadmetega renoveeritud viiele diiselrongile eksplutatsioonikuluga aasta kohta 65,7 miljonit krooni. Kõik pakutavad rongid on 3-vagunilised. 2009. aastal on eksplutatsioonikuludes arvestatud marsruutide läbisõidu maksumuseks arvestatud lepingus Edelaraudteega 66 miljonit krooni.

Loe lisaks Eesti Päevalehest

 

Tiheneb bussiliiklus Riia lennujaamaga

Trüki

Eurolines'i Lux Express'i buss liinil Riia-Tallinn

Alates 02. märtsist sagenevad Eurolines Baltic bussiühendused Baltikumi linnade ja Riia lennujaama vahel ning ka vastupidi.

«Riia lennujaam on kujunenud selgeks liidriks Baltikumi lennundusmaastikul ja nõudlus olemasolevatel reisidel, mis suunduvad Riia lennujaama on viimastel kuudel selgelt kasvanud. See andis võimaluse suurendada oluliselt sageduste arvu ja pakkuda klientidele senisest paindlikumat ja mugavamat toodet,» kommenteeris graafikumuudatusi Eurolines Baltic juhatuse esimees Hannes Saarpuu.

Eurolines Baltic pakub bussiühendusi Tallinnast Riia lennujaama 4 korda päevas, Klaipedast Riia lennujaama 2 korda päevas ja Vilniusest Riia lennujaama 2 korda päevas. Riia lennujaamast on bussiühendus Tallinnasse 3 korda päevas, Vilniusesse 1 kord päevas ja Klaipedasse 2 korda päevas.

Kõik liinid Riia bussijaamast lennujaama ei pikene, küll aga kaetakse vajadus transfeerbussidega. Eurolines Baltic väljumistele Tallinnast, Pärnust, Vilniusest, Klaipedast, aga ka tagasisuunal on võimalik eelmüügist osta pilet koos transfeeriga Riia lennujaama, mis toimub ümberistumisega Riia bussijaamas. Tranfeerbussist piletit osta ei ole võimalik. Jätkuvalt toimuvad ka ümberistumiseta sõidud lennujaama.

Lisainfot täpsete sõiduplaanide ja piletihindade kohta saab Eurolines Baltic kodulehelt.

 

Läänemaal asutakse toetama kaugliine

Trüki

AS GoBus Harjumaa bussiga teenindatav liin nr 733

Lääne Maavalitsus hakkab toetama kaugliine nr 733 Haapsalu-Tallinn ning 321 Pärnu-Haapsalu.

Kuni eelmise aasta lõpuni oli käigus AS GoBus 20:50 Haapsalu-Tallinn buss iga päev, praegu on see väljumine käigus vaid pühapäeviti. „Buss võeti maha, sest liin ei tasunud end ära,” ütles AS GoBus Läänemaa regiooni juht Andrei Mändla. Praegu väljub iga päev viimane buss Haapsalust Tallinna suunas 18:15. Alates 1. märtsist on taas võimalik sõita 20:50 Haapsalust Tallinnasse iga päev, sest Lääne Maavalitsus hakkab seda liini doteerima kuuel päeval nädalas. Tõuke liini doteerimiseks andis Taebla vallavanem Ülle Erman, kes esitles vallavolikogu istungil GoBusi statistikat liini kohta, mille järgi kasutas eelmine aasta seda igapäevast väljumist keskmiselt 20 reisijat ning üle 30% reisijatest väljus Taebla vallas. Lääne Maavalitsuse maaelu peaspetsialisti Mati Kallemetsa sõnul on seda väljumist vaja Haapsalus õhtustes ringides käivate laste ning õhtuses vahetuses käivate töötajate kojuveoks.

Praegu esmaspäeviti, reedeti ja pühapäeviti käigus olev 16:00 Pärnu-Vigala-Haapsalu buss hakkab lähitulevikus samuti tihemini käima. Mati Kallemetsa sõnul on seda vaja võimaldamaks Vigala kutsekooli õppuritel nädala sees koju Läänemaale sõitmiseks. Kallemets peab liikluse tihenemist reaalseks aprilli keskpaigast või maist.

 

Pärnumaa õpilaste tasuta sõidul muudatused

Trüki
Taaskord on muudatused Pärnumaal õpilaste tasuta sõidul osadel GoBusi kaugliinidel. Tasuta sõidu kaartide kehtivust pikendati 31. märtsini. Loe lähemalt Pärnu Postimehest!
 

Torgu elanikud pole rahul uue bussisõiduplaani kavandiga

Trüki
Torgu elanikud Saaremaal pole rahul uue maakonnaliinide kavandiga, mille järgi peavad hakkama Torgus elavad õpilased ootama pärast bussilt saabumist koolis 45 minutit enne tundide algust. Praegu on see ooteaeg 30 minutit. Lisaks pole elanikud rahul ka sellega, et hommikul Torgust Kuressaare poole minev buss ööbib Torgus, mitte ei tule enne Kuressaarest, mistõttu pole võimalik hommikul Kuressaarest Torgule sõita. Maavalitsuse ametnik Virge Pihel peab busside nihutamist võimalikuks, samuti peetakse võimalikuks sõiduplaani kiirendamist kui antud liini teenindama hakkav bussifirma seda suudab. Loe pikemalt Meie Maast.
 

Mulgi Reiside buss jättis sõitjad maha

Trüki
14. veebruaril soovis kolm noormeest sõita Tartust Viljandisse 21:00 väljuva Mulgi Reiside bussiga, kuid sinna nad peale ei saanud. Siis sõitis seda väljumist 17-kohaline asendusbuss, kuid pileteid eelmüügist oli müüdud rohkem, mistõttu oli bussis juba ilma mahajääjateta 16 püstiseisjat. Bussijuhi sõnul oli ta küsinud noormeestelt, kas nad soovivad sõita, kuid vastus olevat olnud eitav. Mulgi Reisid hüvitab eelmüügist müüdud piletite hinna. Pikemalt loe Sakalast.
 

Saaremaa uuest liinivõrgust

Trüki

Saare Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna nõunik avaldas vastused tekkinud küsimustele hiljuti maakonna lehtedes ilmunud uue liinivõrgu koostamise põhimõtteid: 19.02.2009 Oma Saar.

 

Raplamaal Kodilas vahetati õpilasliinibuss välja

Trüki
Kodila Põhikooli, Kodila Metsatuka lasteaia ja Kodila kandi inimesi teenindav 1994. aasta Ford Transit vahetati välja uhiuue 500 000 krooni maksnud Renault Masteri vastu, kirjutas Nädaline.
 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Maaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Linnaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Rahvusvahelised sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Reisirongide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Laevade sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Lennukite sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198