Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 426

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/ja_templatetools.php on line 44
ytra.eu ühistranspordiportaal
 

Ühistranspordiportaal

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198
ytra.eu ühistranspordiportaal

SEBE sulgeb 133. väikebussiliini Kohtla-Järve piirkonnas

Trüki

SEBE 133. väikebussiliin Ida-Virumaal

AS SEBE sulgeb alates 9. märtsist kommertsliini Kohtla-Järvel nr 133 marsruudil Järve küla - Iidla majandusliku ebatasuvuse tõttu.

Liini vastu on Ida-Viru Maavalitsuse peaspetsialisti ühistranspordi alal Valentina Lunina sõnul huvi tundnud kaks vedajat, kuid praeguse majandussitulatsioonis pole Lunina kindel, et uus vedaja suudaks seal kaua vastu pidada ning tõrgeteta liikluse tagada.

Ida-Viru maavalitsuse algatusel toimunud transporditöötajate ning omavalitsuste esindajate ja Viru Vangla juhtkonna nõupidamisel ei leitud võimalust selle liini toetamiseks.

SEBE teenindab praegu ka 122. liini, kuid selle edasine jätkamine on veebruari lõpuni lahtine. See on ainuke liin, millega saab sõita ilma ümberistumisteta Kohtla-Järvelt Viru Vanglasse, seega üritavad omavalitsused ja Viru Vangla juhtkond otsida võimalusi selle liini toetamiseks.

 

Järvamaa kümnele bussile paneb kaamerad Digisilm

Trüki

Järvamaal paigaldatakse lisaks eelmise aasta lõpul kuuks ajaks katsetatud kaamerale veel 10 kaamerat maakonnaliinibussidesse. Tulemused olid toona head: piletitulu suurenes kohati isegi 30%. Kaamerad paigaldab OÜ Digisilm Pro. Loe pikemalt 19.02.2009 Järva Teatajast.

Loe ka:
"Järvamaa valvekaameraga bussis oli piletitulu suurem"
"Järvamaal katsetatakse bussis valvekaamerat"

 

Tunnustatakse Uue-Kariste bussijuhte

Trüki
Uue-Kariste küla tunnustab Devori Reiside Uue-Karistel elavaid bussijuhte, kes teevad eakatele väljaspool ametlikke bussipeatusi peatusi ning võimaldavad sõita Uue-Kariste inimestel üle 10 kilomeetri tühisõidul bussiga, kirjutab Sakala.
 

Euroopa Komisjonile ei meeldi võimalus kaotada Eestis elektrirongid

Trüki

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium esitas käesoleva aasta alguses Euroopa Komisjonile taotluse eurorahade saamiseks ostmaks Eestisse kuni 36 uut rongi. Vastavalt Anseri-Konsultit OY poolt tehtud uuringule jäeti sisse võimalus osta vaid diiselrongid kui see peaks odavam tulema. Euroopa Komisjonile ei meeldinud võimalus osta ainult diiselronge, seega saadeti taotlus Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile tagasi. Pikemalt loe Eesti Päevalehest.

Praegu opereerib Eestis diiselrongidega erafirma AS Edelaraudtee, kelle hetkel kasutusel olevad diiselrongid on ehitatud aastatel 1984-1988. Diiselrongide kasutusiga on aga 25 aastat, seega ilma suurema investeeringuta sama rongipargiga lähiaastatel pole enam võimalik tänases mahus diiselrongiliine teenindada. Praegu suletud Tartu-Valga liinil suure tõenäosusega enam Edelaraudtee teenindama ei hakka. Selle teenindamiseks tulevikus käivad läbirääkimised riigifirma Elektriraudteega ning nähakse ka võimalust operaatori tulekuks Lätist.

Praegu elektrirongidega Tallinna lähiümbruses sõitev riigifirma AS Elektriraudtee rongipark pärineb aastatest 1974-2002. 1974. ja 2002. aasta rongi erinevus on väike - rongid on ehitatud väga sarnase projekti järgi. Elektriraudtee on samas renoveerinud oma vaguniparki viimastel aastatel oluliselt, Edelaraudtee kasutatavate osade diiselrongide renoveerimine jääb samas 10-15 aasta taha.

 

Saaremaal soovib maakonnaliine teenindada viis firmat

Trüki

Saaremaa maakonnaliinibuss

Saare Maavalitsus teatas, et pakkumised maakonnaliinide teenindamiseks alates 01.04.2009 mahus kuni 1 632 169 liinikilomeetrit tegi viis bussifirmat, mille nime pole lubatud praegu avaldada. Täna tuli kokku riigihankekomisjon selgitamaks, kas firmadelt laekunud dokumendid on kvalifitseerumiseks piisavad. Pärast hakatakse pidama vedajatega läbirääkimisi võistleva dialoogina, mille käigus kujunevad välja võimalikud liinigrupid ning kes kui suurele liinivõrgule pakkumise teeb.

Maavalitsuse huvi on võimalikult suur vedajate arv, sest siis tekib konkurents. Varem on viidatud ka heale Pärnumaa kogemusele. Liinivõrk tehakse vastavalt OÜ LBS Positium ühistranspordiuuringu soovitustele. Suurim lubatud busside vanus maakonnaliinidel saab olema 15 aastat, mille käigus hakkavad maakonnas sõitma oluliselt nooremad bussid.

Praegu teenindab Saaremaa maakonnaliine AS GoBus. Leping kehtib kuni 31.03.2009, kuid kui maakonnaliinide riigihange peaks venima, siis võib sama vedaja veel mõningat aega veel jätkata.

 

Viljandi bussijaamas alustatakse SEBE bussidele piletmüüki

Trüki

Viljandi bussijaam

Alates 28. veebruarist on võimalik osta Viljandi bussijaamast AS SEBE poolt teenindavatele läbisõitvatele kaugliinidele pileteid Bussireiside bussijaamadest (s.h. Viljandi) ning internetiaadressilt bussireisid.ee. Kuna tegu on läbisõidubussidega, siis pannakse eelmüüki 10 piletit.

 

Lääne-Virumaal sõlmiti leping 65% maakonnaliinide teenindamiseks GoBusiga

Trüki

Lääne-Viru Maavalitsus ja AS GoBus sõlmisid avaliku bussiliiniveo korraldamise lepingud

Täna allkirjastasid Lääne-Viru Maavalitsus ja AS GoBus riigihanke „Avaliku bussiliiniveo korraldamine Lääne-Viru maakonnas 3 liinigrupis” tulemusena avaliku teenindamise lepingud.

Lepingud puudutavad maakonnaliine kogumahus 1 625 000 liinikilomeetrit aastas. Kokku moodustab see umbes 65% kogu maakonnaliini mahust. Riigihange kuulutati välja kolmes liinigrupis. Kõigis kolmes liinigrupis osutus parimaks AS GoBus poolt esitatud pakkumus. Kokku esitasid pakkumused viis firmat. Uute lepingute alusel hakatakse liinivedu teostama alates 1. aprillist 2009. Lepingud kehtivad 2014.a. lõpuni.

Kuni uute lepingute kehtima hakkamiseni teenindavad antud liine AS GoBus, OÜ Tapa Autobussipark ja OÜ Uus Liin. Reisijate jaoks uute lepingute kehtima hakkamisega praktiliselt midagi ei muutu, kuna sõiduplaanid jäävad enamjaolt samaks. Vaid veerem võib teataval määral uuendada - vanusepiirang bussidele saab olema 18 aastat.

Eelnevalt on Lääne-Viru Maavalitsus riigihanke tulemusel välja selgitanud vedaja, kes alates 1. jaanuarist 2009 teenindab linna ja lähiümbruse maakonnaliine nr 1, 2, 3 ja 5. Ka siis osutus parimaks AS GoBus poolt esitatud pakkumus.

 

SEBE võib sulgeda Võru - Pärnu kaugliini

Trüki

SEBE kaugliin nr 291

AS SEBE võib sulgeda kaugliini nr 291 Võru - Pärnu väljumisega Võrust 6:40 ning tagasi Pärnust 14:00. Liini võimaliku sulgemise põhjuseks on majanduslik ebatasuvus. Seni on suudetud hoida liini käigus teiste liinide arvelt. Samas uuritakse võimalusi liini rahaliseks toetamiseks Maavalitsuste poolt, sest liin täidab peamiselt kohalikke ülesandeid. Liin on ainus sel marsruudil - teisi otseühendusi Pärnust Tõrva, Valga ja Võru suunas ei ole.

 

Tartu linna ja lähiomavalitsuste ühistransport võetakse luubi alla

Trüki

Tartu linnavalitsus kinnitas riigihangete võitjad Tartu linna ja lähiomavalitsuste ühistranspordi arendamiseks liikumisuuringu ja teostatavus- ning tasuvusanalüüsi läbiviimiseks.

Liikumisuuringu koostajaks kinnitati Valikor Konsult OÜ pakkumus summas 300 000 krooni. Uuringu eesmärgiks on elanike sõiduvajaduste uurimine, mille tulemusena määratletakse inimeste liikumisvajadus ja liikumisviisid ning ööpäevas inimeste poolt teostatud liikumiste arv ja selleks kulunud aeg. Hinnatakse liikumiste lähte- ja sihtkohad, mille alusel saab planeerida optimaalse ühistranspordivõrgu.

Tartu linna ja lähiomavalitsuste ühistranspordi arendamise projekti teostatavus- ning tasuvusanalüüsi läbiviimise riigihankel tunnistati edukaks Innopolis Konsultatsioonid AS pakkumus summas 644 220 krooni. Summa hulka kuulub ka projekti raames läbiviidavate seminaride korraldamine.

Teostatavus- ning tasuvusanalüüsi eesmärgiks on hinnata, milline ühistranspordis kasutatav elektrooniline pileti- ja reaalaja infosüsteem Tartu linnale sobiks, võrrelda erinevaid pileti- ja reaalajainfosüsteemide seadmeid ning teostada analüüs, millised seadmed oleksid sobilikud.

Uuringuid rahastatakse Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse poolt Tartu linnale Norra ja Euroopa majanduspiirkonna finantsmehhanismidest eraldatud vahenditega.

Linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak selgitas, et elanike liikumisvajaduste uurimine lubab linna ja lähivaldade ühistranspordi korraldust optimeerida ja mõistlikus suunas edasi arendada. „Selleks on aga vajalik teada, mis täpselt bussides toimub,“ sõnas Haak.

 

SEBE võib sulgeda Kohtla-Järve kommertslinnaliini nr 133

Trüki

SEBE 133. väikebussiliin Ida-Virumaal

AS SEBE hakkas teenindama 133. liini marsruudil Järve küla - Iidla pärast OÜ I.V.P. Reisid liiniveo lõpetamist 2008. aasta augustis. Esimestel kuudel oli 133. liin menukas, kuid pärast 5-kroonise sõidupileti hinna lubamist osadel avalikel linnaliinidel on 133. liini kahjum suurenenud. 133. liini teenindama hakates investeeriti 22-24 kohalistesse bussidesse ning võeti tööle inimesed. Natukene aega jälgitakse veel sõitjatevoogu ning kui olukord ei parane, ollakse sunnitud 133. kommertsliin sulgema. Piletihinna langetamist võimalikuks ei peeta, sest soovitakse hoida kvaliteeti kõrgel ning maksta bussijuhtidele normaalset töötasu.

SEBE teenindab kommertsliinidest veel 122. liini, kuid kuna see on ainuke otseühendus Kohtla-Järve ja Viru Vangla vahel, on see esialgu käigus.

Piletihind SEBE 122. ja 133. liinil on 12 krooni. Teised kommertsvedajad veavad sarnastel marsruutidel 10 krooniga ning päevasel ajal on avalikel linnaliinidel eksperimendi korras piletihind alandatud 5-le kroonile.

 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Maaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Linnaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Rahvusvahelised sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Reisirongide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Laevade sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Lennukite sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198