Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 426

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/ja_templatetools.php on line 44
ytra.eu ühistranspordiportaal
 

Ühistranspordiportaal

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198
ytra.eu ühistranspordiportaal

Piraatbussid on endiselt käigus

Trüki

Hiljuti tabati politsei poolt Ida-Virumaa suunal kaks piraatbussi, millel puudusid reisijateveoks vajalikud dokumendid. 5-10 aastat tagasi oli piraatbussindus äärmiselt populaarne ning kuigi viimasel ajal pole sellest teateid tulnud, näib, et siiski veel tegutsetakse.

Ebaseaduslikult reisijatevedu teostavatel väikebussidel puuduvad paljud dokumendid, näiteks ühistranspordiluba, sõidukikaart, liiniluba ning ei maksta "pileti" pealt käibemaksu. Ka mikrobussides kasutatav kütus ei pruugi olla Eestist soetatud, mistõttu jääb kütuseaktsiis saamata. Kuna piraatbussijuhtide tööaja suhtes puudub ülevaade, siis võib bussijuht olla väsinud ning ületöötanud, mis seab kahtluse alla turvalisuse. Bussijuhid ei ole läbinud reisijateveo väljaõpet ning piraatbussides puuduvad varuväljapääsud.

Piraatbussindus on kahjulik esiteks riigile maksude mittesaamise näol, teiseks bussiettevõtetele reisijate ja piletitulu vähenemise pärast ning kolmandaks reisijale, sest ei saa kunagi kindel olla, kas piraatbuss jõuab kohale või mitte. Kui näiteks politsei võtab piraatbussi vahele, siis reisijad peavad enda sihtkohta toimetamise eest ise hoolt kandma.

Olenemata sellest, et piraatbussiga reisijate vedamise eest on trahv kuni 9000 krooni, siis ikka otsitakse reisijaid Tallinna ja Ida-Virumaa vahet sõitma nii Tallinna bussijaamas kui ka erinevates Ida-Virumaa bussijaamades. Reisijad valivad piraatbussi sageli madalama hinna ja kiirema sõiduaja tõttu, kuid tippaegadel on põhjuseks ka istekohtade nappus liinibussis.

 

Muudatused Võru ja Võrumaa bussiliikluse korralduses

Trüki

Sel aastal prognoositakse Võrumaa maakonnaliinibussides 9000 sõitu rohkem kui mullu. See on üsna ebatavaline - enamikes maakondades reisijate arv väheneb. Kindlasti reisijate arvu suurenemisel on mänginud suurt rolli autokütuste kallinemine suvel ning riiklikus mõttes madal piletihind, sest 65-70% kuludest moodustab dotatsioon. Reisijate arvu muutuse teguriks võib olla ka piletikontrolli tõhustumine ning bussijuhtide väiksem pettus - AS SEBE Võru osakonna bussijuhtide palka tõsteti selle aasta alguses 40%, mis kindlasti motiveerib piletiraha mitte endale võtma. Võrumaa reisijate arvu tõus võib olla tingitud ka heast teeninduskultuurist - bussid on kuni 18 aastased ning korralikud, juhid on viisakad ning busse jääb väga vähe käigust ära. AS SEBE on öelnud, et soovitakse säilitada enda turuosa Võrumaal, sest see on neile üks tähtsamaid ning seetõttu oli ka sügisel tehtud Võrumaa bussiliinide teenindamise riigihanke pakkumises nende sõnul kasumimarginaal peaaegu olematu.

Kui riigilt saadakse varem lubatud 21,5 miljonit krooni, ei tule järgmisel aastal kärpida bussiliiklust maakonnas ning ka piletihind ei suurene.

Vajaduse tõttu hoida kulusid kokku, hakkavad bussijuhid veelgi enam ööbima maapiirkondades sihtkohtades. Pärast seda, kui AS SEBE võttis käigust õhtuse Tallinn-Saru ja hommikuse Saru-Tallinn liini, pandi käiku maakonnaliinid Võru-Saru ja Saru-Võru. Hetkel sõidab buss tühjalt õhtul 40 kilomeetrit Sarust Võrru ning hommikul jälle Võrust Sarru, kuid see tekitab vedajale liiga suurt kulu. Seetõttu hakkab bussijuht ööbima öösel Sarus, ööbimiskulud katavad Rõuge, Mõniste ja Varstu vallavalitsus. Sarnane skeem, kus bussijuhid ööbivad sihtkohtades, on juba kasutusel Missos ja Hintsikol ning lisanduda võib ka tulevikus Ruusmäe.

Alates 1. jaanuarist kaovad Võru linnaliinid ning võrulasi teenindava bussiliikluse korraldamine läheb Linnavalitsuselt üle Maavalitsusele. Kaovad neli linnaliini ning linlasi hakkavad teenindama vaid kolm linnalähiliini ning üks õpilasliin, lisaks OÜ Võru Taksod poolt väikebussidega teenindatavad kommertsliinid. Maavalitsuse poolt tellitavatel liinidel jääb kehtima piletihind 8 krooni ning üksikpiletite eelmüük kaob - üksikpileteid saab osta vaid bussijuhi käest trükitud pileti näol. See küll pikendab seisuaega peatustes, kuid on majanduslikult odavam. Kuupileti hind tõuseb 240-lt kroonilt 250-le. Sooduskuupilet pensinäridele, õpilastele, üliõpilastele, raske puudega inimestele, lasterikaste perede vanematele ja muudele soodust saavatele inimestele hakkab maksma 175 krooni asemel 200 krooni ning seda peavad hakkama ostma ka üle 70 aastased pensionärid ja Võrumaa Sõjameeste Liidu liikmed. Sooduspiletite katteks kulub järgmisel aastal Linnavalitsuse sõnul 535 000 krooni. Piletiostust ei pääse ka mundris ajateenijad.

 

Uutele vedajatele üleminek Pärnumaal tekitab meelehärmi

Trüki

Pärnumaal ei lähe maakonnaliinidel vedajate vahetusega kõik väga roosiliselt. Probleeme on tööjõu üleviimisega teistele ettevõtetele ja piletitega vedajate vahetumisel.

10. detsembril peeti Pärnu Maavalitsuses koosolek Maavalitsuse transpordispetsialisti Avo Rahu ning bussiettevõtete GoBus, Mulgi Reisid, MTG, M.K. Reis-X ja Vändra Karu vahel. Arutlusel otsustati maakonnaliinidel (v.a. 40, 57) üksikpileteid esialgu Pärnu bussijaamast mitte müüa, vaid ainult bussijuhi käest. Uute vedajate kuupileteid hakatakse müüma 29. detsembril Pärnu bussijaamas, aga detsembri jooksul ostetud GoBusi kuupiletid kehtivad piletil märgitud kuupäevani.

Uute vedajate tulekul jäävad kehtima GoBusi tasuta õpilaste veoks mõeldud kiipkaardid. Kel peaks kiipkaart ära kaduma, saab uue selle aasta sees veel GoBusi käest, kuid järgmisel aastal antakse ajutiselt tõenäoliselt mingi pappkaart.

AS MTG poolt teenindama hakatavatel 40. Sindi ning 57. Sauga linnalähiliinidel müüakse GoBusi kuukaarte kuni 22. detsembrini, alates 22. detsembrist alustatakse müümist MTG kuukaarte. GoBusi üksiktalongid kaotavad kehtivuse selle aasta lõpus, järgmiseks aastaks tehakse uued talongid.

Teravalt on tõusnud üles probleem ka tööjõu liikumisega ühelt ettevõttelt teisele. Täna, 12. detsembril, korraldatakse Teede- ja Transporditöötajate ametiühingu poolt pikett Pärnus kell 11. Ametiühingule ei meeldi, et kui töötaja võetakse tööle uue vedaja juurde, siis talle rakendatakse katseaeg. Nende arvates peaks GoBus ja uued vedajad sõlmima lepingu, mille järgi töötajad kantakse üle teisele ettevõttele ilma katseajata ning samade tingimustega. Maavalitsuse ja uute vedajate vahel sõlmitud lepingus on punkt, mille järgi töötajate otsimisel tuleb esmajoones võtta tööle GoBusis töödanud bussijuhid. Maavanem arvab, et ebakindlus bussijuhtide seas on tingitud sellest, et GoBus ei koonda bussijuhte, vaid loodab nende vabatahtlikule lahkumisele, sest see on odavam, olenemata sellest, et GoBus teab täpselt, kui palju bussijuhte jääb maakonnaliinide ärajäämisel tööta.

AS MTG 40-50%, AS Mulgi Reiside kaks kolmandikku ja OÜ M.K. Reis-X kaks kolmandikku värvatud bussijuhtidest on endised GoBusi töötajad. OÜ M.K. Reis-X teatas, et neil rohkem bussijuhte vaja pole. OÜ Vändra Karu liinimaht jääb samaks ning bussijuhte juurde ei otsita.

Pärnumaa maavanema arvamus ja selgitus

 

Uuring tartlaste arvamusest ühistranspordist

Trüki

4. detsembril avaldati arvamusuuring "Tartu ja tartlased", kus küsiti ka ühistranspordi kohta.

Bussipeatuse kaugus elukohast: rahulolevaid 76,6%, rahulolematuid 5,3%
Bussiliikluse sagedus elukohas: rahulolevaid 50%, rahulolematuid 22,3%
Bussiühendus kesklinnaga: rahulolevaid 62,8%, rahulolematuid 11,8%
Bussi sisenemise mugavus: rahulolevaid 61,8%, rahulolematuid 3,3%
Info bussiliikluse kohta: rahulolevaid 68,3%, rahulolematuid 9,4%

Uuring täismahus saadaval siin!

Viis aastat tagasi oli bussiliikluse sagedusega rahul 26% rohkem vastajaid, kuid kümme aastat tagasi 6% vähem vastajaid. Viis aastat tagasi oli bussiühendusega kesklinnaga rahul 13% rohkem inimesi.

Tartlasi teenindab AS GoBus iga päev umbes 45 linnaliinibussiga kahekümne viiel linnaliinil.

 

Lääne-Virumaal Varangul soovitakse bussiliikluse tihenemist

Trüki

Virumaa Teataja kirjutab, et Lääne-Virumaa Haljala valla Varangu küla inimesed soovivad bussiliikluse tihenemist, et oleks võimalik paar korda nädalas sõita Haljalasse ja Rakverre. Hetkel on võimalik Varangu külla sõita Rakverest liinibussiga vaid pühapäeval, lisaks käib koolipäeviti koolibuss Haljalasse.

 

Harjumaa Liinid ei saanud Kuressaare linnaliinidele lisadotatsiooni

Trüki


Harjumaa Liinide Kuressaare linnaliinibuss

ATKO Gruppi kuuluv AS Harjumaa Liinid esitas novembri lõpus taotluse suurendamaks linnaliinide dotatsiooni 11,15 krooni pealt 13,20 krooni peale kilomeetri kohta. Sel juhul poleks ka vaja uuel aastal piletihinda tõsta. Taotlust ei rahuldatud, sest puuduvad konkreetsed arvutused, mis näitavad kulude tõusu. Loe lähemalt Meie Maast!

 

15. detsembrist lisanduvad uued kaugliinid

Trüki

Alates 15. detsembrist lisandub kell 3:00 öösel Tartust Tallinnasse väljuv kaugliin. Liini teenindab seni väikebussidega juhuvedusid teostanud ning ka busse katsetamiseks GoBus Tartule rentinud OÜ Arilix. 19 kohaline Mercedes-Benz Sprinter väikebuss sõidab teel Tallinna bussijaama ka läbi Tallinna lennujaamast, kuhu jõutakse 5:20, bussijaama saabutakse 5:30. Buss on käigus iga päev ning piletihind on konkurentsitult kõrgeim - 275 krooni.

Alates 15. detsembrist lisandub busse ka Tallinn-Kuressaare suunal. Tallinna ja Kuressaare vahel seni ja jätkuvalt kõige odavamalt - täispilet 205 ja sooduspilet 165 krooni - kurseerinud AS Sareta lisab esmaspäeviti, teisipäeviti, reedeti, laupäeviti ja pühapäeviti 8:30 väljumise Kuressaarest Tallinnasse. Tallinnast Kuressaare suunas lisandub esmaspäeviti, teisipäeviti, reedeti ja pühapäeviti väljumine 14:30, laupäeviti 10:30.

Täpsemat sõiduplaani ning infot vahepeatuste kohta saab Bussireisidest.

 

Tartu linnaliine võidakse pikendada lähivaldadesse

Trüki


Tartu linnaliinibuss

05.12.2008 kirjutab "Tartu Postimees", et Norrast tulnud rahasüsti toel uuritakse võimalusi Tartu linnaliinivõrgu parendamiseks ning pikendamiseks lähivaldadesse. Pikemalt loe Tartu Postimehest!

 

Valmis reisirongiliikluse uuring

Trüki

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi poolt Anseri-Konsultit Oy-lt tellitud reisirongiliikluse tuleviku analüüs sai valmis.

Uuringus käsitleti mitmeid punkte. Uuriti, kumb on Eestile majanduslikult tasuvam, kas osta kuni 18 diiselrongi ja kuni 18 elektrirongi või ainult 36 diiselrongi ehk kaotada Eestis elektriraudtee.

Selgus, et mõistlikum on olenemata väga sarnasest kulust jätkata 18 diiselrongiga ja 18 elektrirongiga, sest siis pole rongiliiklus sõltuv ühest kütuseliigist (hind, saadavus) ning elektrirong on keskkonnasõbralikum. Soovitatakse elektri- ja diiselrongide hange teha ühine, sest siis saavutatakse mastaabisääst. Sama tootja poolt ehitatud rongidel on samuti paljud detailid nii diisel- kui ka elektrirongidel samad. Uuringu lähteandmetena on kasutatud neljavagunilise diiselrongi kulusid, kuid osta soovitatakse kahe- kuni neljavagunilisi diiselronge vastavalt täituvusele. Ministeerium ei välista samas hanke pakkumiste selgumisel ainult diiselrongide ostu kui see osutub tunduvalt soodsamaks. Elektrirongide ostu plaanitakse enamuses finantseerida Euroopa Liidu toetustest, diiselrongide ostu laenu abil.

See, kes nende rongidega sõitma hakkab, selgub konkursi teel. See võib olla konkursi korraldaja Elektriraudtee, kuid samas võib see ka olla Edelaraudtee. Uuringust selgus, et igal juhul on mõistlik leida diisel- ja elektrirongidele ühine vedaja.

Kuna riigil on plaanis Edelaraudtee infrastruktuuri (Tallinn-Rapla-Viljandi/Pärnu) omandamine või pikaajalise lepingu sõlmimine Edelaraudteega, siis ei ole veel kindel, kas uued rongid hakkavad sinna sõitma.

Uuriti ka võimalusi pikendada elektriraudteed Tapani ja Raplani. Esimesel juhul maksaks 27km kaheteelise raudtee elektrifitseerimine 374 mijonit krooni ning elektrifitseerimine toimuks 2014-2016. Teisel juhul maksaks 55km üheteelise raudtee elektrifitseerimine 454 miljonit krooni ning elektrifitseerimine toimuks 2017-2019. Elektrifitseerimine ei saa alata varem, sest aastaks 2013 tuleb rekonstrueerida kogu elektriraudtee elektrivõrgud, mis on amortiseerunud ja mille erinevate osade eluiga on tavalisest pikendatud isegi poolesaja aasta võrra. Olemasoleva elektriraudtee rekonstrueerimiseks küsitakse toetust Euroopa Liidu tõukefondidest, kuid Raplani või Tapani pikendamise korral Euroopa Liidu fondidest toetust ei küsitaks.

Hetkel on Elektriraudteel olemas 12 kolme- kuni neljavagunilist elektrirongi ning 10 on neist tippajal liinil, Edelaraudteel on tippajal 12 (Tartu-Valga avatuse puhul 14) diiselrongi tippajal liinil, erinevas seisundis ronge 21: kolmevagunilisi kümme, nelja- kuni kuuevagunilisi 11. Paljud nelja- kuni kuuevagunilised rongid ei ole sõidukorras. Edelaraudteel peavad töö lõpetama 2010. aasta alguses kasutusaja lõpu tõttu kolm diiselrongi, mistõttu riikliku tellimuse täitmine võib osutuda võimatuks. Järgneva mõne aasta jooksul peavad kõik diiselrongid Edelaraudteel töö lõpetama. Rongide väljavahetamise järel elektrirongide arv suureneks kuue võrra, töökorras diiselrongide arv mõne võrra.

Uuringu tulemused on täies mahus saadaval siin!

 

Näiteid lähiriikidest kasutavast uuest veeremist, mis on variandid ka Eestisse soetamiseks:

Leedu:
620M - kaks Poolas PESA poolt toodetud ühevagunilist diiselrongi Vilniuse lennujaama liinile, 120km/h, 382kW, kütusekulu 30-35l/100km.
RA2 kahevaguniline - kaks Venemaal TransMashHolding tehases valmistatud diiselrongi, 100km/h, 2*360kW, kütusekulu 60-70l/100km.
RA2 komevaguniline - kolm Venemaal TransMashHolding tehases valmistatud diiselrongi, 100km/h, 3*360kW, kütusekulu 90-105l/100km.
EJ575 - kaks Tšehhis CKD Vagonka tehases valmistatud kahekordset elektrirongi, 160km/h.

Soome:
Dm12 - kuusteist Tšehhis CKD Vagonka tehases valmistatud ühevagunilist diiselrongi, 120km/h, 2*301kW, kütusekulu kuni 60l/100km.

 

Kohtla-Järvel alustati piletite eelmüüki

Trüki


Kohtla-Järve bussijaam

OÜ Ekspress-Auto L poolt renditavas Kohtla-Järve bussijaamas alustati piletite müümist läbisõitvatele bussidele. Rahvusvahelisele liinile nr 971, mis kurseerib Tallinna ja Peterburi vahel, on nüüd võimalik osta pileteid Kohtla-Järve bussijaamast. Varem teenindas seda liini Marsruut ning pärast ühinemist SEBEga SEBE, kuid nüüd on alustanud sellel liinil kurseerimist Venemaa vedaja "Peterburskaja Transportnaja Kompanija". Pileteid on võimalik osta ka mõnedele siseriiklikele kaugliinidele, Taisto ja MK Autobuss on andnud enda nõusoleku samuti liituda eelmüügiga.

 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Maaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Linnaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Rahvusvahelised sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Reisirongide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Laevade sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Lennukite sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198