Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 426

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/ja_templatetools.php on line 44
ytra.eu ühistranspordiportaal
 

Ühistranspordiportaal

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198
ytra.eu ühistranspordiportaal

Rakvere linnaliinide saatus endiselt selgusetu

Trüki


Rakvere linnaliin nr 5

11.11.2008 "Virumaa Teataja" kirjutab, et Rakvere linnaliinide saatus on endiselt selgusetu. Avaldatakse maavanema selgituskiri.

Maavanema selgitus Virumaa Teatajas
Rakvere linna seisukoht Virumaa Teatajas

 

Segadused Rakvere linnaliinide teenindamisel

Trüki


Rakvere linnaliin nr 3

07.11.2008 "Virumaa Teataja" kirjutab, et jätkuvad segadused Rakvere linnaliinidega. Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium on enda kirjades Rakvere Linnavalitsusele ja Lääne-Viru Maavalitsusele öelnud, et 2009. aastal ei doteerita enam linna piires sõitvaid liine, vaid seda peab tegema kohalik omavalitsus ehk Rakvere Linnavalitsus. Riik doteeris algselt Rakvere linnaliine kuni 31. juunini 2008, lisaks anti sihtotsarbelist toetust teenindamaks Rakvere linnaliine 1. juulist 31. detsembrini 2008. aastal. Paraku MKM eraldas soovitud 1,495 miljoni asemel 1 miljon krooni, mistõttu on tulnud pärast seda vähendada linnaliinide mahtu puhkepäeviti, samuti on vähendatud mitme maakonnaliini mahtu linnaliinide käigushoidmise nimel. Kõigist neist kärbetest ei ole piisanud, lisaks on vaja veel 50 000 krooni dotatsiooni selle aasta detsembriks. Maavalitsus küsis lisaraha nii Linnavalitsuselt kui ka Ministeeriumilt, kuid raha pole saadud.

Järgmisel aastal enam Ministeerium praeguste plaanide järgi ei eralda üldse dotatsiooni Rakvere linnaliinide teenindamiseks. Sel juhul käivitub plaan, mille järgi hakkavab linnalähiliin Sõmerusse tegema linnas peatusi ning marsruuti muudetakse, Kunda suunalise maakonnaliiniga hakkab ka linnas saama sõita. Lisaks on Linnavalitsusel plaanis avada kaks ringliini linnas oma vahenditega, kuid need on plaanis lisada Lääne-Virumaa seitsmekümne protsendi avalike liinide teenindamise riigihankele (alates 01.04.2009). Bussiliinid 1, 2, 3 ja 5 oma praegusel kujul sel juhul suletakse.

Artikkel Virumaa Teatajas

 

Marsruut ja SEBE ühinesid

Trüki

Marsruudi bussidele ilmusid SEBE embleemid

 

21.08.2008 sõlmis Jõgeval ja Pärnus baasi omav kaugliinide väikevedaja AS Marsruut Eesti suurima kaugliinivedajaga AS-iga SEBE ühinemislepingu, liinivedu jätkatakse SEBE nime all. Juba alates tänavuse aasta märtsist on nähtud AS SEBE busse AS Marsruudi liine teenindamas ning on täheldatud ka tihedat seost kahe firma vahel. Ametlikult toimus ühinemine 1. novembril, nüüdseks on ka Bussireiside andmebaas muutnud ära endiste Marsruudi liinide vedajad SEBE-ks. Kuna liinilubade ümbervormistamine võtab aega, siis veel ei kajastu muutused ÜTRAs.

 

Viljandimaal maakonnaliine ei harvendata

Trüki


Viljandimaa maakonnaliinibuss, AS Devori Reisid

06.11.2008 "Maaleht" kirjutab, et Viljandi maakonnas riigi poolt doteeritavaid maakonnaliine vähemaks ei võeta. Pikemalt loe ajalehest.

Artikkel Maalehes

 

Rakvere linnaliinid säilivad, leitakse uus vedaja

Trüki

Lääne-Viru Maavalitsus väljastas hankedokumendid Rakvere linna- ja linnalähiliinide nr 1, 2, 3 ja 5 liinide riigihankeks. Dokumendid esitati kuuele firmale: Mulgi Reisid, GoBus, SEBE, M.K. Reis-X, Tapa Autobussipark ning ATKO Grupp.

Pakkumisi saab esitada 12. detsembrini, uus vedaja hakkab vedama 1. jaanuarist. Reisija jaoks midagi ei muutu, kuigi varem oli kahtluse all bussiliikluse säilimine Rakvere linnas.

 

Mulgi Reisid alandab Tallinna liinidel hinda

Trüki


Mulgi Reiside buss, millega sõidetakse 7:55 või 8:00 Viljandist Tallinnasse

Alates 10.11.2008 alandab AS Mulgi Reisid Viljandi-Tallinn ja Tallinn-Viljandi liinidel piletihinda. Bussisõit Tallinna ja Viljandi vahel hakkab AS Mulgi Reisid bussidega sõites maksma täiskasvanule 140 krooni ning 125 krooni, erandiks on ENRL käiv kell 7:55 Viljandist väljuv Mustla-Viljandi-Tallinn buss ning P käiv 8:00 Viljandi-Tallinn buss, millel kehtestatakse piletihind kõigile 100 krooni, sooduspilet kaotatakse. Samal ENRL käival kell 7:55 Viljandist väljuval Mustla-Viljandi-Tallinn bussil ning P käival 8:00 Viljandi-Tallinna bussil kehtestati uus piletihind ka 22.09.2008, mil täispilet hakkas maksma 130 krooni ning sooduspilet 115 krooni, sest liini teenindatakse uue linnalähiliinibussiga, millel puuduvad kaugsõidumugavused, kuid kütusekulu on väike. Sama buss jätkab liini teenindamist ka edaspidi. Hetkel kehtib enamustel väljumistel piletihind Viljandist Tallinnasse või vastupidi täiskasvanule 150 krooni, sooduspilet maksab 135 krooni.

 

Tudengibuss taasalustab

Trüki
04.11.2008 "Tartu Postimees" kirjutab, et Tallinna ja Tartu vahel taasalustab tudengibuss. Liini hakatakse teenindama vähemalt 57 kohalise Hansabussi bussiga, liini alg- ja lõpp-peatusteks saavad olema Tallinna Tehnikaülikooli peahoone parkla ning Tartus Vanemuise esine alumine parkla. Buss hakkab väljuma reedeti ja pühapäeviti Tallinnast 15:00 ning Tartust 19:00. Piletihind saab olema õpilastele ja üliõpilastele internetist ostes 70 krooni, bussist ostes 100 krooni. Bussis hakatakse pakkuma lisateenustena suupisteid ja jooke, sõidu ajal on võimalus vaadata kino ning bussis on saadaval tasuta traadita internetiühendus.

OÜ Tudengibussi esindaja, juuratudengi Birger Aaviku sõnul on veebruaris plaanis avada sarnased liinid ka Narva ja Pärnusse, tulevikus pole välistatud Tartu ja Pärnu vahel liini avamist.

2007. aasta algul oli käigus samuti Tudengibuss, aga kuna regulaarsel bussil puudus liiniluba, siis satuti teiste firmade ning valitsuse pahameele alla ning sõidud lõpetati. Sel ajal juhtus ka seik, kus SEBE buss blokeeris selle juhi sõnul puhtjuhuslikult bussi rikke tõttu TTÜ esise parkla väljapääsu.

Tallinna ja Tartu vahel on käigus ka SEBE poolt teenindatav ISIC Tudengibuss. Väljumised toimuvad nii Tallinnast kui ka Tartust reedeti ning pühapäeviti 13:30 ning 17:30. Piletihind SEBE poolt teenindataval ISIC Tudengibussil on 75 krooni, kuid alg- ja lõpp-punkt on bussijaamades.

Tallinna ja Tartu vahel on võmalik sõita ka Edelaraudtee diiselrongidega. Piletihind (üli)õpilastele Tallinnast Tartusse või vastupidi on olenevalt rongi tüübist 77 või 91 krooni.

Artikkel Tartu Postimehes
Tudengibussi koduleht

 

Stimreis teenindab Kohtla-Järvel ja Jõhvis kommertslikke väikebussiliine

Trüki


Stimreisi väikebuss

22.09.2008 alustas liinivedu Kohtla-Järve piirkonnas linnaliinidel nr 10 ning 12 selleks tarbeks loodud osaühing Stimreis. Kuni 28.08.2008 teenindati sarnaseid liine OÜ I.V.P. Reisid poolt, mis lõpetas liiniveo majanduslike raskuste tõttu. Kui I.V.P. Reisidel oli piletihind 15 krooni, siis Stimreis kehtestas piletihinna 10 krooni. Liine on nähtud teenindamas nelja Mercedes-Benz Sprinter väikebussiga, mis on valmistatud aastatel 2003-2004 ning mida varem kasutas I.V.P. Reisid.

 

SEBE liinibuss uppus ümbersõiduteel porri

Trüki


Sebe liinibuss (pildil olev buss pole antud sündmusega seotud)

28.10.2008 "Postimees" kirjutab, et Saatse liinil sõitnud AS Sebe Tartu osakonna buss vajus Räpina remondis oleva teelõigu ümbersõiduteel põhjani mutta.
Artikkel Postimehes

 

SEBE hakkas Kohtla-Järve piirkonnas väikebussidega kommertsliine sõitma

Trüki


Uutel liinidel kasutatav 2000. aasta Mercedes-Benz Vario

14.10.2008 kirjutas Põhjarannik, et AS Sebe Põhja regioon alustab 15.10.2008 liinivedu 122. ja 133. kommertsliinil 23 kohaliste bussidega. Liinivedu neil liinidel peatus 28.08.2008 I.V.P. Reisid OÜ majandusraskuste tõttu.
Artikkel Põhjarannikus 

 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Maaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Linnaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Rahvusvahelised sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Reisirongide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Laevade sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Lennukite sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198