Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 426

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/ja_templatetools.php on line 44
ytra.eu ühistranspordiportaal
 

Ühistranspordiportaal

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198
ytra.eu ühistranspordiportaal

Elektriraudtee avas uued infokanalid reisijatele

Trüki

Edaspidi on elektrirongiga reisijatel võimalik lisaks 1447 infotelefonile teada saada elektrirongide hilinemistest ning sõiduplaani muudatustest ka ettevõtte Twitter lehel ning mobiilsel veebilehel aadressiga m.elektriraudtee.ee.

Elektriraudtee AS avalike suhete juhi Norbert Kaareste sõnul avati uued infokanalid eelkõige reisijate soovidele reageerides. „Reisijad soovisid operatiivsemaid ning kindlasti ka soodsamaid lahendusi, kui meil täna võimalik pakkuda oli,“ selgitas Kaareste uute kanalite loomise tagamaad.

Tema sõnul on ettevõtte Twitter konto – aadressiga twitter.com/elektriraudtee - edaspidi parim võimalus kõigile reisijatele kiirelt ning soodsalt teada saada rongi hilinemistest, sh. hilinemise põhjustest ning uutest sõiduaegadest. Lisaks on kõigil reisijatel võimalik läbi oma mobiiltelefoni minna ka mobiiltelefonis kuvamiseks mõeldud Elektriraudtee kodulehele (m.elektriraudtee.ee). Antud lehel on samuti kajastatud värskeim informatsioon seoses rongi hilinemiste ja sõiduplaani muudatustega.

Elektriraudtee on lisaks Twitter konto ning mobiilse kodulehe loomisele aktiivselt kaasa löömas ka ülejäänud sotsiaalmeedias: püsivat lugejaskonda omatakse nii oma blogis, Facebook lehel kui ka mujal.

 

Rail Balticast

Trüki

Hiljutine nn tuhakriis lennunduses tekitas ajakirjanduses diskussiooni selle üle, kas Rail Baltica projekti (Tallinn-Varssavi raudtee) arendust on vaja või mitte.

Hetkel on täitmisel Eesti poolt Rail Baltica I etapp, mis tähendab raudteed Tallinnast Riiga läbi Tartu kiirusel 120km/h. Etapp valmib Eestis 2011. aastaks, kuid Lätis, Leedus ja Poolas selleks ajaks ei valmi. Samas on seal olemasoleval raudteel lubatud sõita enamasti suhteliselt kiiresti võrreldes Tartu-Valga raudtee remondieelse kiirusega.

Rail Baltica II etapp kulgeks Eestis samuti läbi Tartu, kuid kiiruseks juba 160km/h. Kolmas etapp peaks kulgema läbi Pärnu, mis on Tallinnast Riiga üle 100 kilomeetri otsem tee. Kolmandas etapis planeeritakse juba Euroopa standardlaiusega raudteed (1435mm) senise vene laiuse (1520mm) asemel, kiirust plaanitakse kolmandas etapis 160km/h. Praegu kulgeb vene laiusel raudtee kuni Poola-Leedu piirini, edasi kulgeb Euroopa standardlaiusel tee.

Kaheldakse projekti ärilises tasuvuses, kuid samas mööndakse, et Rail Baltica on vajalik. Kolmanda etapi kogumaksumuseks nelja riigi peale hinnatakse 50 miljardit krooni. Trassiuuringud Rail Baltica kolmanda etapi kohta on käimas.

Hetkel on olemas Eestil rahvusvaheline reisirongiliiklus vaid Moskvasse, tinglikult ka Lätti. Reisirongiliikluse tekitamine Tallinnast Riiga või Varssavisse on võimalik praegugi, kuid ükski ettevõtja pole selle vastu tõsist huvi tundnud. Riik ei saa ka rahvusvahelist reisirongiliiklust otseselt doteerida, sest see on Euroopa Liidus keelatud, kuigi mitmed riigid seda kaudselt teevad.

Praegune raudteeinfrastruktuur võimaldaks Tallinn-Riia rongi sõiduajaks viite tundi, Tallinn-Varssavi rongi sõiduajaks kuutteist tundi. Võrdluseks - bussiga saab Riiga nelja ja poole tunniga, ümberistumisega bussisõit Varssavisse kestab enamasti 17 kuni 18 tundi.

Loe ka:
19.04.2010 Postimees: Mihkelson: tuhakriis on hea võimalus Rail Balticale hoo andmiseks
20.04.2010 Eesti Päevaleht: Tuhapilv tuletab rongiliiklust meelde
20.04.2010 ERR Uudised: Rail Baltica ehitamise plaane pole maha maetud
21.04.2010 E24: Parts: aastal 2011 on reaalne sõita Tallinnast Valka 120 km tunnis
21.04.2010 E24: Ansip: praegune reisijate arv ei teeks Rail Balticat tasuvaks
21.04.2010 Eesti Päevaleht: Ansip: raudtee Euroopasse ei tasuks end ära
25.04.2010 ERR Uudised: EL innustab Ida-Euroopa riike raudteetransporti arendama
25.04.2010 ERR Uudised: Rail Baltical on toetajaid
27.04.2010 Sakala: Jaanika Kressa: Mõisakülast rongiga ja Viljandist bussiga — Euroopasse!

 

Jõgevamaa uuringu tulemusi tutvustati

Trüki

Jõgevamaal tutvustati projekti "Jõgevamaa ühistranspordi arendamine" liikumis- ja liiklusuuringut, kirjutab ajaleht Vooremaa.  Uuringu tulemusena selgus näiteks, et ühistranspordi kvaliteediga ollakse rahul, samas ei olda rahul sageli liikumissagedusega, kuigi olemasolevatel reisidel on tihti niigi vähe reisijaid. Selgus ka, et maakonna elanikest kasutab ühistransporti 11 protsenti ning varasemalt on ka teada, et üle poole reisijatest Jõgevamaa maakonnabussides moodustavad õpilased. Uuringust tulenes MTÜ Jõgevamaa Ühistranspordikeskuse juhataja Heldur Lääne sõnul ka see, et bussiliiklus on oluline sotsiaalse turvalisuse seisukohalt.

Lääne sõnul tuleks senisest enam tegeleda liinide paindlikumaks muutmisega ning sõiduinfo peaks olema uuendatud ja paremini kättesaadav. Samuti tuleks Lääne arvates viia sarnaseid uuringuid läbi perioodiliselt.

 

Raudteeteemaline arvamusartikkel

Trüki

Logistikatudeng Hannes Luts kirjutas Eesti Päevalehes rongiliiklusest ja uute diiselrongide kallidusest ja vähesusest.

 

Lõuna-Läänemaal jääb edasi kurseerima L&L

Trüki

Aastaid Lõuna-Läänemaalt lähtuvaid liine teenindanud L&L jääb läänemaalasi teenindamas kuni 2017. aasta lõpuni. Üheksat liini teenindava ettevõtte ainuomanik Aivar Lämmergas rääkis ajalehele  Lääne Elu, et liinile tuuakse uued ning väiksemad bussid, kuna sõitjaid on vähe ja suured bussid ei sobi kruusateele.

Tutvu L&L praeguste bussidega bussigaleriist!

 

Edelaraudtee piletihinnad on 1. mail poole soodsamad

Trüki
Edelaraudtee rongid sõidutavad „Teeme ära! 2010“ talgupäeval poole hinnaga.

„Häid algatusi tuleb toetada ning talgute mõte ongi see, et osalemine sõltuks võimalikult vähe igaühe rahakoti paksusest. Rongid katavad pea kõiki olulisemaid linnadevahelisi ühendusi ja loodame, et nad talgupäeval kitsaks ei jää. Raudteepeatuste lähiümbruses on tänaseks registreeritud mitukümmend talgupaika,“ selgitas Edelaraudtee reisijateveo juht Margus Kehva. „Ka raudteerahvas ise kavatseb talgutest aktiivselt osa võtta.“

Sõidusoodustus arvutatakse pileti täishinna osalt, mis ületab 10 krooni. Kuni kümnekroonise täishinnaga piletitele ning sõidule kiirrongide I klassis talgupäeva soodustus ei kehti, muudes rongides kehtib talgupäeva soodustus kõigile soovijaile.

Edelaraudtee AS veab reisijaid diiselrongidega Tallinn-Türi-Viljandi, Tallinn-Pärnu, Tallinn-Narva, Tallinn-Tartu, Tartu-Orava ning alates 01. jaanuarist taas ka Tartu-Valga liinil.
 

Hakatakse uurima laevaühendust Gotlandi ja Ventspilsiga Saaremaalt

Trüki
Mitteametliku info kohaselt on Interreg IV juhtkomitee teinud positiivse rahastamisotsuse, mis annaks võimaluse Ventspildi vabasadamale "Ühendades Gotlandi, Ventspildi ja Saaremaa jätkusuutliku arengu nimel" kasutada ligi 21 miljonit krooni, et selgitada välja integreeritud transpordiühendused kolme osavõtva riigi vahel, samas on veel plaanitud kolme turismipiirkonna vahel veelgi tihedamat koostööd arendada, kirjutab Oma Saar.
 

Saarte Liinid välistab nende süü St. Ola vigastuse tekkimisel

Trüki

Kuivastu sadama operaator AS Saarte Liinid juhatus ütles, et neljapäeval St. Ola sõukruvi vigastus ei saanud tekkida sadama kehva töö pärast, mida alguses oli väitnud Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimesees Tõnis Rihvk, kirjutab Meie Maa

Oma Saar kirjutab, et rikke põhjuseks võisid olla hoopis rasked talvised jääolud.

Samal teemal: 
26.04.2010
- "Laevakompaniil oli raske nädalavahetus"
24.04.2010 - "Kuivastu - Virtsu liinil Kõrgelaid ja Regula" 

 

Ruhnu liinilaev viibib jäävangis Soomes

Trüki

Saare maavalitsus plaanis alustada 1. maist regulaarühendust Kuressaare ja Ruhnu, kuid kuna reisilaev "Lohi" on Soomes jäävangis, siis viibib liinile tulek teadmata aja. Samas kinnitas OÜ Sailing Point esindaja Jaak Kõrsmaa, et tegeletakse ühiselt maavalitsusega selle nimel, et "Lohi" liinile saada võimalikult kiiresti, kirjutab ajaleht Oma Saar.

Kuigi maavalitsuse korraldatud hankes ei kvalifitseerunud esmalt mitte ükski ettevõte, siis peale nõupidamisi Veeteede Ametiga, otsustati jätkata läbirääkimisi "Lohi" toomiseks liinile.

 

Kihelkonna koolilapsed projekteerisid bussiootepaviljone

Trüki
Kihelkonna valla viie bussipeatuse projekteerimiseks tuli kohalikust koolist kokku 37 erinevat kavandit ja projekti. Lisaks koolilastele osalised ideekonkursil ka täiskasvanud ning 13. mail kuulutatakse parim või parimad kavandid välja, kirjutab Meie Maa.
 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Maaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Linnaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Rahvusvahelised sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Reisirongide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Laevade sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Lennukite sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198