Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 426

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/ja_templatetools.php on line 44
ytra.eu ühistranspordiportaal
 

Ühistranspordiportaal

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198
ytra.eu ühistranspordiportaal

Eesti Üliõpilaskondade Liit kutsub üles bussiettevõtteid hinnalangusele

Trüki
Eesti Üliõpilaskondade Liit (EÜL) kutsub bussiettevõtjaid piletihindu langetama ning pakkuma õppuritele soodsamat sooduspiletit.

Eesti Üliõpilaskondade Liit leiab, et majanduslanguse tingimustes oleks bussiettevõtjatel mõistlik langetada peamiste kommertsliinide piletite hindu, seda eriti olukorras, kus kütuse hind on kordades langenud.

«Eriti oluline on pakkuda taskukohast soodustust õppuritele, kes moodustavad suurima sihtrühma kaugliinidel reisimisel,» rääkis EÜLi juhatuse aseesimees Olga Tšerjomuskina.

«Olukorras, kus me räägime nii väikestest õppetoetuste summadest, olematust sotsiaalsete toetuste süsteemist õppuritele, kui ka üldhariduskoolide sulgemisest, oleks mõistlik, et liigkallid piletihinnad majanduslikult raskel ajal ei oleks takistuseks teadmiste omandamisel ega piiraks noorte ligipääsu haridusele ning sidet perega.»

Kokku on 2009. aasta riigieelarves bussidotatsioonideks kavandatud 339 miljonit krooni, mis on 70 miljonit krooni rohkem võrreldes 2008. aastaga.

Dotatsioonidest finantseeritakse eelkõige avaliku teenindamise liine, sõitjarohked kommertsliinid, ei saa riiklikku toetust, majandavad ainult piletitulu abil ning hinna määravad ise.

«Ootame, et bussiettevõtjad tulevad õpilastele ja üliõpilastele vastu ning langetavad sooduspileti hinda,» lisas Tšerjomuškina.

EÜLi augustis läbiviidud küsitlus üliõpilaste seas näitas, et üliõpilased kasutavad pikematel vahemaadel transporditeenuseid valdavalt kodust kõrgkooli käimiseks ning transpordiliikidest eelistab enamik tudengeid kasutada bussi.

Enam kui pooled uuringus osalenud tudengid liiguvad erinevate maakondade vahel vähemalt paar korda kuus, kolmandik 1-5 korda nädalas ning 5 protsenti lausa iga päev.

Põhipõhjusena toovad tudengid välja vajaduse kodust kõrgkooli ja tagasi sõita (54 protsenti küsitluses osalenud tudengeist), lähedasi ja tuttavaid külastada (34 protsenti), puhkama sõita (6 protsenti) ning tööl või praktikal käia (4 protsenti).

Peamise transpordivahendina kasutab ligi kaks kolmandikku (64 protsenti) üliõpilastest bussi, viiendik autot (isiklikku või sõbra/tuttava oma), 13 protsenti rongi ning 2 protsenti hääletamist.

Seejuures leiavad pea kõik küsitletud tudengid (96 protsenti), et hinnad bussiliikluses on nende jaoks kõrged või väga kõrged.

EÜL viis küsitluse läbi elektrooniliselt ajavahemikus 24. juuli 04. augustini ning sellele vastas kokku 1010 üliõpilast.

Tallinna - Tartu bussipilet maksab alates 2008. aasta suvest 150 krooni, õpilastele ja üliõpilastele 135 krooni.

EÜL on 1991. aastal asutatud üliõpilaste katusorganisatsioon, mis esindab Eesti tudengkonda. EÜLi peaeesmärk on esindada Eesti üliõpilaste hariduslikke, kultuurilisi, majanduslikke ja sotsiaalseid huve ning kaitsta tudengite õigusi.

 

Taisto plaanib hinnalangust

Trüki

Taisto kaugliinibuss

Taisto liinispetsialist Jan Landrat teatas Õhtulehele, et Taisto kaugliinidel hakatakse lähitulevikus pakkuma suuremaid sõidusoodustusi. Tema sõnul ei taga hinnalangus bussiettevõtte jätkusuutlikkust, sest bussiparki on vaja uuendada ning töökeskkonda on vaja parandada.

Landrati sõnul saab bussifirma 100 krooniselt sõidupiletilt hetkel vaid 60 krooni - ülejäänud läheb käibemaksuks ning bussijaamadest piletimüügiks ning bussijaamade kasutamiseks. Tartu bussijaam tõstis väljumistasusid varasemaga võrreldes 40%, Tallinna bussijaam 15%. Tallinna ja Tartu bussijaamad kuuluvad ettevõttele OÜ BussiReisid, millel on sidemed konkurentvedaja SEBEga.

Alates 1. veebruarist langetab piletihindu üle 60-aastastel töönädala sees teisipäeviti, kolmapäeviti ja neljapäeviti AS SEBE. AS GoBus Saaremaa regioon on langetanud nädala sees Kuressaare-Tallinn liinil piletihindu. Mitme vedaja piletihinna langus võib tähendada uue hinnasõja algust, mis leidis aset viimati pärast sajandivahetust.

 

SEBE langetab nädala sees üle 60-aastaste piletihindu

Trüki

SEBE Tallinn-Tartu "Täistunni Ekspress"

Alates 1. veebruarist 2009 on AS SEBE Eesti-sisestel kaugbussiliinidel üle 60-aastastele isikutele teisipäeval, kolmapäeval ja neljapäeval sõitmine soodsam. Pakutakse tavalise 10 protsendilise soodustusega pileti asemel keskmiselt 60 protsendilise soodustusega piletit.

Näiteks Tallinn-Tartu "Täistunni Ekspressi" täispilet Tartusse maksab 150 krooni, sooduspäevadel (teisipäev, kolmapäev, neljapäev) sõitvale üle 60-aastasele reisijale maksab sama bussiga sõitmine 60 krooni.

SEBE juhatuse esimehe Hugo Osula sõnul ei tähenda see uue hinnasõja algust. Piletihinna langetamise tegi võimalikuks kütusehindade langus. Eelmisel aastal jäi SEBE napilt kasumisse, sest kütusehinnad aasta lõpus lõpuks langesid. Üldist piletihinna langust hetkel võimalikuks ei peeta.

SEBE soovib pakkuda võimalust vanematel inimestel sõita kesknädalal, kus bussid on tühjemad, odavamalt. Sellega loodetakse reisijate arvu kasvu. Kui hinnalangetus on edukas, võidakse seda laiendada ka teistele nädalapäevadele.

Täpsemat piletiinfot jagatakse bussijaamadest ja veebilehelt www.bussireisid.ee.

 

Suvel Piiterisse!

Trüki

Ühsitranspordihuviliste foorumis on välja käidud idee külastada sellesuvise reisina Peterburi, lähemalt saad lugeda seda SIIT!

2008. aasta reisiks oli Läti-Leedu ringreis koos Ikarus Lux'ga, mida meenutatakse hea sõnaga tänaseni...

 

Rakvere linnaliin muudab segaduste vältimiseks numbrit

Trüki

Alates 1. veebruarist hakkab Piiralt Vaala keskuseni ja tagasi Piirale sõitma segaduste vältimiseks buss numbriga 1A. Erinevus liinide nr 1 ja 1A vahel seisneb asjaolus, et 1A keerab peale Õli peatust otse Vaala keskuse juurde, kuid liin nr 1 sõidab edasi Narva ja Näpi peatustesse.

 

Tööpäeviti väljub liin nr 1A Piiralt kell 19.30 ja Vaala keskuse juurest kell 20.10.

Laupäeviti toimuvad väljumised Piiralt kell 15.30, 16.30 ja 17.30 ja Vaala keskuse juurest kell 16.00, 17.00 ja 18.10.

Pühapäeviti väljub buss Piiralt kell 15.30 ja Vaala keskuse juurest kell 16.10.
 

GoBus Pärnu koondab 53 töötajat

Trüki
GoBus AS Pärnu regioonis on koondamisteade kätte antud 53 töötajale, kirjutab 28.01.2009 Pärnu Postimees.
 

Jätkuvad probleemid liinide avamisel Tartu lähiümbrusesse, muutub Automeni piletisüsteem ning Kõrveküla väikebussi marsruut

Trüki

Automen'i väikebuss

Palju on kõneldud Tartu linnaliinide pikendamisest lähivaldadesse, kuid tulemuseni pole siiani jõutud, kirjutas 27.01.2009 Tartu Postimees. Viimati üritati panna veebruarist käiku Tartu linnaliin nr 25 Vahile ja Kõrvekülla. Tartu linn oli nõus kohe liini käiku panema ning maksma dotatsiooni Tartu linna territooriumil, kuid Tartu vald ei leidnud 700 000 krooni aasta kohta, et toetada linnaliini tegemist Kõrvekülla. Sel juhul oleks buss sõitnud Kõrvekülla 12 korda päevas. Variant oli ka kehtestada liinil maakonnaliinide piletihinnad, sest sel juhul oleks saanud toetust ka Maavalitsuse kaudu riigilt, kuid see jäi samuti ebasobiva piletisüsteemi tõttu ära.

Praegu on käigus Automeni kommertsliin nr 34 väikebussiga Kõrvekülla, mida toetab Tartu vald aastas 300 000 krooniga. Sellel liinil aga ei kehti linnaliinide kuukaardid- ja piletid. See olekski asja mõte olnud. Automen sõidab ka Ülenurmele, kus on sarnane probleem.

Tartu maavanema sõnul kaardistatakse kõik linnaliinide pikendamise probleemid üle linnapiiri linnalähedastesse asulatesse.

 

Automeni väikebussiliinidel hakatakse müüma tunnipileteid hinnaga 20 krooni ning sooduspileteid õpilastele hinnaga 10 krooni. Tavahind jääb 15-le kroonile.

 

Alates 2. veebruarist muutub ka Kõrvekülla suunduva Automeni kommertsliini marsruut ja sõiduplaan, kirjutas 27.01.2009 Tartu Postimees.

2. veebruarist 34. liini peatused:

Hommikul: Hansakeskus - Kivi - Vene - Peetri kirik - Jänese - Raadi - Kruusamäe - Muru - Maxima - Vahi tööstuspark - Vahi - Musta tee - Sopaku - Kõrveküla - Mõisapargi - Kummeli - Muru - Kruusamäe - Raadi - Orava - Vene - Atlantis - Turu

Õhtul: Hansakeskus - Kivi - Vene - Peetri kirik - Jänese - Raadi - Kruusamäe - Muru - Mõisavärava - Kõrveküla - Vahi tööstuspark - Maxima - Kummeli - Muru - Kruusamäe - Raadi - Orava - Vene - Atlantis - Turu

NB! Kõik väljumised ei läbi Vahi tööstusparki!

 

Tartu soovib koostöös bussifirmadega tihendada ühendust Riia ja Peterburiga

Trüki

Eurolines'i buss

Tartu linnavalitsus arutas koos bussifirmaga Eurolines Baltikum võimalusi tihendada Tartu ja Riia ning Tartu ja Peterburi vahelist bussiliiklust.

„Läti ja Venemaa on Tartule tähtsamad ja kõige kiiremini kasvavad sihtturud ning viimastel aastatel on linnade vahelised sidemed hoogsalt arenenud. Lisaks toetab sidemete tihendamist meie tänavune Riiga suunatud turunduskampaania. Seega on naaberriikidega hästitoimivad transpordiühendused meie jaoks väga olulised,” rääkis Tartu abilinnapea Karin Jaanson.

Praegune bussiühendus, mil üks buss väljub varahommikul Tartust Riiga ja õhtul Riiast Tartusse, tartlasi ei rahulda. Olukord pole parem ka Peterburi suunal.

Riia-Tartu- Peterburi vahelisel liiklusel näeb Eurolines suurt potentsiaali ning ootab 2009. aastal marsruudil Riia-Tartu-Narva-Peterburi 40 000 reisijat. Maikuust avatakse marsruudil lisaliin, mis annab Tartu elanikele võimaluse sõita Peterburi ja Riiga nii hommikul kui õhtul.

Veebruaris on Eurolines`il kavas Riia bussi- ja lennujaama vahel panna sõitma väikebussid, et hõlbustada oma reisijate liiklemist Riias. „Eurolinesi eesmärk on teha oma sõitjatele reisimine võimalikult mugavaks. Seetõttu kavatseme lähiajal välja vahetada uuemate vastu ka antud marsruudil sõitvad bussid,“ ütles Eurolines Baltikumi müügijuht Martin Länts.

Jaanson lisas, et bussifirma poolt väljapakutud võimalused on tartlaste jaoks eriti rõõmustavad ka seetõttu, et Tartu-Riia rongiühenduse lootust ilmselt lähiaastail ei ole. Tartu ja Riia vahelise vahemaa läbiks rong viie vahepeatusega umbes kolme tunniga.

Eelmisel aastal sõitis Eurolines`i bussiga Tartust Riiga ligi 4400 ja Riiast Tartusse üle 3600 inimese, Peterburi sõitis 1400 ja Peterburist Tartusse 1700 reisijat.

Tartu ja Riia vahel saab sõita ka Ecolines'i bussiga peaaegu paralleelselt Eurolinesiga väljumisega Riiast Tartu poole 19:00 ning Tartust Riia poole 6:30.

 

Transpordi Ametiühing ei saa palgaleppe tõlgendamise osas ettevõtetega kokkuleppele

Trüki

Transpordi Ametiühing teeb algaval nädalal pingutusi, et saavutada tööandjatega kokkulepe 2007. aasta detsembris sõlmitud transporditöötajate palgaleppe tõlgendamiseks. Ametiühingu hinnangul võib kokkuleppe mittesaavutamine anda tugeva hoobi ettevõtete majanduslikule toimetulekule, kuigi ülikõrge miinimumpalk transporditöötajatele iseenesest meeldiks.

Pisut enam kui aasta tagasi riikliku lepitaja vahendusel sõlmitud üle-eestiline palgalepe nägi transporditöötajatele ette palgatõusud nii 2008. Kui 2009. aastaks. Vastavalt lepingus toodud valemile peaks näiteks bussijuhi ja kesktaseme remonditöölise miinimumpalk olema jaanuarist 9616 krooni, mis on 37 protsenti kõrgem kui eelmisel aastal.

Transpordi Ametiühingu tellitud õiguslik analüüs näitab, et ilma lepet muutmata on kõik transpordiala ettevõtted kohustatud nimetatud määrad põhipalgana ka välja maksma, kuigi paljudele käib see tänases majanduslikus olukorras üle jõu.

Transpordi Ametiühingu esimehe Peep Petersoni sõnul on probleem suurem autoveoettevõtetes, kus turg on oluliselt kokku kuivanud ja palju mehi jäänud töötuks. Bussindus on paremas seisus, sest piletihindu langetatud ei ole ja riiklik dotatsioon avalikel liinidel kasvab tänavu kokku 26 protsenti. „Meid kannustab kompromissi pakkuma just mure töökohtade pärast. Töö säilimise nimel lepiksime raskel ajal ka mõõdukama palgatõusuga. Samuti vajab kogu sektor selgust, mis palkadega siis täpselt toimub,“ ütles Peterson.

Transporditöötajaid esindava Aivar Pilve advokaadibüroo juriidiline analüüs mullu sõlmitud leppele jõudis kõigi suuremate transpordiala tööandjateni möödunud nädalal. Uus kokkulepe peaks soovitavalt olema sõlmitud hiljemalt 2. veebruariks, mil enamikes ettevõtetes algab jaanuaripalga väljaarvutamine.

Transpordi Ametiühing tegi ettepaneku läbirääkimisteks Autoettevõtete Liidule juba septembris, kuid kahjuks jäi see ettevõtjate poolt tähelepanuta.

 

27.01.2009 toimunud läbirääkimistel tööandjate esindajatega tulemustele ei jõutud. 2007. aasta detsembris sõlmitud kollektiivlepingu järgi peaks tõusma bussijuhtide miinimumpalk 2008. aasta 7060-lt kroonilt 2009. aasta 9616 kroonini.Transpordi Ametiühingu juht Peep Peterson ütles, et halva majandusolukorra tõttu ollakse nõus üle 8000 kroonise miinimumpalgaga tagasiulatuvalt 1. jaanuarist, kehtiva lepingu mittetäitmist ei saa aga kuidagi lubada. Teise suurusega miinimumpalga jaoks tuleks kindlasti sõlmida uus lepe. Järgmine kohtumine on plaanis reede õhtul või esmaspäeva hommikul.

 

Vändra-Tallinn liini teenindab veebruarist SEBE

Trüki

Taisto kommertsliini nr 735 buss

9. jaanuaril kuulutas Pärnu maavalitsus välja avaliku konkursi leidmaks vedaja Vändra - Tallinn liinile üheks aastaks alates 1. veebruarist, sest AS Taisto Transport esitas oktoobri lõpus taotluse Tallinn - Suure-Jaani liini sulgemiseks alates 01.02.2008, millest kirjutas ka Ühistranspordiportaal 21. detsembril. Liinil sõitma hakkav buss peab olema kaugliinibuss, kuni 16 aastat vana ning võimaldama lapsevankri kaasavõttu. Lisaks peab mahutama ka buss kõik sõitasoovijad ära.

Pakkumisi sai esitada kuni 21. jaanuarini, konkursist võtsid osa AS GoBus, AS SEBE, AS Taisto Transport, OÜ Venderloo Bussid, OÜ Vändra Karu ja AS Mulgi Reisid.

Võitjaks osutus soodsaima pakkumise teinud AS SEBE, soovides toetust 1,88kr/km . Buss hakkab väljuma Vändrast Tallinna suunas iga päev 6:15 ja 16:05, Tallinnast Vändra suunas 13:10 ja 19:30 ning liininumbriks jääb 735.

Kuni 31.10.2007 oli käigus ka SEBE teenindatav konkureeriv buss Taistoga marsruudil Tallinn - Järvakandi. Pärast seda, kui SEBE kaotas Järvakandi liini ära, muutis Taisto ka Tallinn - Suure-Jaani liini sõiduplaani. Nüüd on kadunud aga mõlemad liinid.

Täispileti hind Vändrasse vedajate vahetumisega küll ei muutu (110 krooni), küll aga pakutakse 1. veebruarist 735. liinil jälle reisijatele sooduspileteid, mille Taisto eelmine aasta ära kaotas. Sooduspileti võimalus on järgmistel reisijatel: 7-15. aastased, Eesti Ajakirjanike Liidu liikmed, EV õpilased, EV üliõpilased, ISIC, ITIC ja IYTC kaardiga ning üle 60. aastastel reisijatel.

 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Maaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Linnaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Rahvusvahelised sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Reisirongide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Laevade sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Lennukite sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198