Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 426

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/ja_templatetools.php on line 44
ytra.eu ühistranspordiportaal
 

Ühistranspordiportaal

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198
ytra.eu ühistranspordiportaal

Tuisk häiris ühistransporti

Trüki


Kella 11 ajal veel Aegviidus elektrirongid sõitsid

Tuisk ja lumesadu suutis tänasel päeval viia rivist välja kõik ühistranspordiliigid. Kui veel enne lõunat püsisid bussid graafikus ja hilinemine oli vähemuses, siis õhtu saabudes tõusis tuul, nähtavus halvenes ning sõiduplaanist kinnipidamine oli võimatu.

Tiheda liiklusega Tallinn-Tartu maanteel sõitnud bussijuhid rääkisid, et autod sõitid tihedalt kolonnis ja üle 50 km/h bussid sõitma ei hakanud, seda eelkõige olematute teeolude ja nullilähedase nähtavuse tõttu. 5-6 kilomeetrit Põltsamaalt Tartu poole juhtus õnnetus 14:15 Tallinnast Võrusse sõitnud Taisto liinibussiga, mis läks kraavi ja külili. Bussis olnud 12 reisijat ja bussijuht väljusid bussist katuseluugi kaudu, keegi viga ei saanud. Reisijad toimetati päästeautodega Põltsamaa bussijaama, kust reisijad jätkasid teekonda omal käel.

Pärastlõunal juba päris võimsaid mõõtmeid võtma hakanud tuisk koos lumesajuga suutis põhjustada Tallinn-Viljandi liinil tunniajase hilinemise. Hästi ei läinud ka Mulgi Reiside bussil Tallinnas, mis sealse bussijaama ligiduses auku lihtsalt kinni jäi.

Üle tunniajalisi hilinemisi esines ka Tartu-Pärnu ja vastupidises suunas liikuvatel bussidel. Viljandimaal väga suuri hilinemisi ei esinud. Suislepa kandis pidi Devori Reiside buss ootama päästetöötajaid, et eeemaldada sõiduteelt sinna kukkunud puu. Uue-Karistel jäi lume sisse kinni buss, kuid pärast mõneajalist üritamist suutis buss oma teekonda jätkata.

Ida-Virumaal juhtus tänase päeva jooksul kolm õnnetust. Üks neist juhtus kella 11 ja 12 vahel Tallinn-Narva maanteel Kiviõli teeristis, kus Sebe liinibuss garaažinumbriga 91 sõitis teelt välja. Teine õnnetus juhtus Tallinn-Narva maanteel Saka lähedal, kus ilmselt 297BAR numbrimärki kandev buss kaldus kraavi. Kolmas õnnetus juhtus Jõhvis Kaare tänaval, kus Ekspress-Auto L lõõtsbuss numbrimärgiga 721BBI oli risti teel, päästeteenistuse tehnikaga bussi sirgeks ei suudetud tõmmata, kuid seda suudeti traktori abil.

Kagu-Eestis vajus Harjumaa Liinide 9:00 väljunud Põlva-Tilsi-Võru buss külgtuule tõttu kraavi, keegi viga ei saanud. Tartumaal läks õhtul liinibuss külili, bussijuht jäi kinni.

Tallinna linnas seisid mitmeid kordi trollid mitmetel ilmastikust põjustatud probleemide tõttu. Trammidel esineb samuti häireid, trammid ei saa mäest üles, pöörangud on lumised ning sageli kaob elekter. Hilinesid ka Tallinna Autobussikoondise bussid. Bussidel esines probleeme Pirita tee, Kose tee ja Oja tee läbimisel. Hilinemisi ennustatakse ka homme hommikuks.

Hommikupoole sõitsid nii elektri- kui ka diiselrongid tavapäraselt, kuid veidi enne kella 16 purustas langenud puu Aegviidu lähedal elektrirongide kontaktliini, mistõttu hilines oluliselt 16:04 Aegviidu-Tallinn elektrirong.  Tallinnast 18:31 väljuma pidanud Aegviidu elektrirongi väljumine tühistati. Eelnimetatul põhjusel hilines 14:20 Tartu-Tallinn kiirrong alates Aegviidust 3 tundi, kuid kuna Tallinna Balti jaama pöörangud ei ole töökorras, siis, lasti reisijad Kitsekülas maha. 17:24 Tartu-Tallinn kiirrong sõitis kuni Ülemisteni. 18:04 Tartust väljunud rong seisab Lagedil koos 150 reisijaga. 19:50 Tartust väljuma pidanud rongi ei välju. Tallinnast ei väljunud 16:50 Tallinn-Tartu ja 20:09 Tallinn-Tartu. Lisaks ei välju 21:25 Tallinn-Türi. Elektrirongid Keila, Aegviidu, Paldiski ja Riisipere suunal väljuvad esimsel võimalusel pärast Balti jaama pöörangute kordasaamist.

Parvlaevadel esineb tugeva tuule tõttu suuri probleeme, täna enam ei saa sõita mandrilt Kihnu, Saaremaale, Hiiumaale ning Saaremaa ja Hiiumaa vahel. Liiklus võib taastuda homme hommikul.

 

Pärnu maakonnaliinidel alustavad uued tegijad

Trüki


Pärnumaa maakonnaliinibuss, AS GoBus Pärnu regioon

19.11.2008 kirjutab "Pärnu Postimees" äsja lõppenud Pärnu maakonnaliinide riigihankekonkursist, mida korraldati tänavu juba teist korda. Selle tulemusena jagati Pärnu maakonnaliinid nelja liinigruppi, lepingud kehtivad 01.01.2009-31.12.2018. Hetkel teenindab neid liine AS GoBus, millega leping lõpeb selle aasta 31. detsembril. Põhjasuunalises liinigrupis võitis konkursi AS Mulgi Reisid, mis on AS Hansabussi tütarettevõte ja mis teenindab suurt osa Viljandimaa ning Harjumaa maakonnaliinidest. Lõunasuunalises liinigrupis alustab teenindamist seni avalikel liinivedudel tundmatu OÜ M.K. Reis-X, mis on asutatud 2001. aastal ning on mitmekümne bussiga Lääne-Virumaa suurim õpilasliinide ja regulaarsete tellimusvedude vedaja, lisaks teostatakse juhuvedusid. Diagonaalliinide (Vändra-Pärnu-Ikla) teenindamist jätkab kohalik ettevõte OÜ Vändra Karu, kes teeb seda praegu GoBusi allhankijana. Pärnu linnalähiliine eeskätt 40. ja 57. liiniga hakkab teenindama AS MTG, mis on AS ATKO Grupi tütarettevõte. AS GoBus lõpetab maakonnalinide teenindamise Pärnumaal täielikult, kuid jätkab Pärnu linnaliinide ning kaugliinide teenindamist.

Artikkel Pärnu Postimehes
ERR videolõik

 

Mulgi Reisid AS-i kaugliinimuudatused

Trüki

20. novembrist muutub kahel Mulgi Reisid AS teenindataval kommtertskaugliinil sõiduplaan.

*Liin 373 (Viljandi-Tartu) - väljub Viljandist senise 15:05 asemel 15:25 (saabumine 16:40) ning liinile on lisandunud järgmised peatused: Tusti, Valma teerist, Oiu ja Vaibla. Tartust väljub buss samal kellaajal, mis praegugi - 17:10.

*Liin 895 (Mustla-Viljandi-Tallinn) - väljub Mustlast senisest kümme minutit varem (07:10) ning liinile on lisandunud järgmised peatused: Simmihärma, Raassilla, Nõmme, Ekseko ning Viiratsi tee.

 

Edelaraudtee reisijate arv oli oktoobris viimase kolme aasta kõrgeim

Trüki


Edelaraudtee reisirong

Edelaraudtee teatel oli rekordiline reisijate arv nii Tallinn-Tartu ja Tallinn-Narva suunal, Tallinn-Viljandi ronge kasutati 20% enam eelmise aasta oktoobrist. Tartu-Valga liin on alates 1. aprillist reisirongiliiklusele suletud, mistõttu eelmise aasta rekordit reisijate koguarvus ilmselt ületada ei suudeta.

Edelaraudtee müügijuhi Annemari Oherdi sõnul peitub reisijate arvu kasv tasemel teenuses ja odavas hinnas. Seda näitavat ka positiivne tagasiside reisijatelt.

Selline positiivne teade Edelaraudteelt on tõenäoliselt seotud käimasolevate dotatsioonivaidlustega, mil Edelaraudtee püüab ennast Ministeeriumile ja rahvale paremast küljest näidata.

Artikkel Eesti Päevalehes

 

Tartu linnaliinide teenindamist jätkab GoBus

Trüki


Tartu linnaliinibuss

17.11.2008 kirjutab "Tartu Postimees", et linn on nõus GoBusiga lepingu jätkamisega järgmisel aastal linnaliinide teenindamiseks. Dotatsiooni makstakse 40 miljonit krooni. 10 miljoni kroonist garantiikirja pole veel GoBusilt saadud, sest GoBus ei ole saanud veel laenu.

Artikkel Tartu Postimehes

 

Taisto pani käiku väikebussi

Trüki


Varem teenindas neid väljumisi selline Taisto liinibuss

AS Taisto Transport otsustas käiku panna Viljandi-Tallinn kaugliinile number 2 panna käiku 19 kohalise väikebussi Mercedes-Benz Sprinter. Sarnaseid väikebusse võib näha sõitmas AS SarBuss-i liinidel, kuid Taisto teenindab liini natukene tagasihoidlikuma bussiga.

Väikebuss väljub iga päev Viljandist 7:15 ja Tallinnast 14:30. Reedel ja pühapäeval on lisareisid väljumisega Viljandist 17:05 ning Tallinnast 19:40.

 

Küsitleti Mulgi Reiside juhatajat sõiduplaanide teemal

Trüki


Mulgi Reiside liinibuss

15.11.2008 kirjutab "Sakala" Mulgi Reiside juhi Madis Lepp'ale esitatud küsimuste vastustest sõidugraafikute olemasolu, koostamise, kinnipidamise ning mittekinnipidamise tagajärgede üle.

Artikkel Sakalas

 

Elu hõreda bussiliiklusega alal

Trüki


Võrumaa maakonnaliinibuss

13.11.2008 kirjutab "Õhtuleht" sellest, kuidas hõreda bussiliiklusega alal inimesed sisseoste käivad tegemas.

Artikklis mainitud Leoski bussipeatusest on võimalik sõita bussiga ka iga päev Missosse, kus sealses kaupluses jääb sisseostude tegemiseks aega 53 minutit.

Artikkel Õhtulehes

 

Taaskäivitunud tudengibuss on vähepopulaarne

Trüki


Tudengibussi liini Tallinn-Tartu-Tallinn teenindas Hansabussi 26 kohaline Isuzu Turquoise

Eelmisel kevadel jahmatas bussiettevõtteid uudis tudengibussi alustamisest. Teatud bussiettevõtted nägid selle ohtu tegevusele, millest sündis rida skandaale, millest tuntum oli ühe tuntud firma bussi poolt korraldatud Tudengibussi blokeerimine. Tänaseks on asi taas teiste tegijate poolt käima läinud ning esialgu pole veel tõsisemaid vahejuhtumisi olnud. Ka ytra.eu portaal proovis tudengibussi teenust.

Hetkel kõige odavamat, peale hääletamise liikumisvõimalust pakkuv Tudengibuss kasutab Hansabussi busse ja juhte. Bussiks on lubaduste kohaselt 57 kohaline turistbuss, mille varustusse kuulub WC, köök, DVD mängija, konditsioneer ning lisaks ka traadita internetiühendus. Pileteid müüakse peale interneti ka bussis, kuid sel juhul piletihinnaks 100 krooni. Internetist ostetud piletite korral piisab juhile nime ütlemisest.

Kuid TTÜ esisesse parklasse jõudes tabas pettumus - eelmüügis planeeritud 57 kohalise bussi asemel sõitis reisijate puudusel hoopis 26 kohaline Isuzu tüüpi midibuss. Selle pettumuse parandas bussi siseruum, mis oli kokku pandud korralikult. Üks suur trump 57 kohalise ees siiski oli, nimelt jalaruum, millest piisab ka kahemeetristele kodanikele jalgade välja sirutamiseks. Suuremal bussil sellist luksust poleks olnud. Lubatud internetivõimalus siiski ei puudunud. Internetiühendus paistis silma küllaltki kiirena ning ruuter.ee testid kinnitasid seda. Kõige aeglasem oli internetiühendus Puurmani lähistel, Tallinnast väljasõidul Assakust Jürini polnud ühendust üldse.

Sõit algas väikese hilinemisega. Tunda oli ka mõningast organiseerimatust, sest juhile öeldi täpne marsruut sisuliselt enne väljumist. Tallinnas sõideti korraks ka TTK peahoone eest läbi, lootes veel reisijaid peale võtta. Siiski kedagi ei lisandunud ning bussisõit 10 reisijaga võis alata. Sõidu ajal jagati energiajooki (millest küll üks reisija jäi ilma) ning ööklubide flaiereid. Sõidu lõpp oli Tartus Vanemuise parklas, Ülikooli tänaval, mis loob head ümberistumisvõimalused enamikele Tartu linnaliini bussidele.

Seda, et buss pole kiireks sõiduks mõeldud, näitab fakt, et kõrge kerega bussil on vaid 17,5 tollise raadiusega rattad, mistõttu oli sõidul väga hästi tunda auke ning konarusi. Mõnevõrra leevendasid olukorda mugavad istmed. Suurel kiirusel on buss ka üsna mürarikas, seda nii ees kui ka taga.

Sellist teenindust, nagu tudengibussis, ei saa kahjuks paljudes bussides. Juht on viisakas ja reisijate soovidele vastutulelik, lisaks oli Tallinnas reisijate kohaloleku kontrolliks ning juhi assisteerimiseks kohal ka üks Tudengibussi eestvedajatest. Võrreldes AS SEBE poolt teenindatava ISIC Tudengibussiga on teenindus hulga parem, kuid hind jällegi odavam.

Plussideks on hind ning hinna ja kvaliteedi suhe, negatiivseks asjaoluks on mõningane organiseerimatus ning väljumiste mittetoimumine bussijaamadest.

Vajadust Tallinna ja Tartu vahel sõita omavale inimese soovitaks kindlasti kasutada tudengibussi. Lisaks odavamale hinnale on bussis korralik teenindus ning internet, mis muuseas puudub veel enamikel bussidest. See teeb sellest liinist väga konkurentsivõimelise teiste seas, kuigi esialgu on veel reisijate arv väike.

Tudengibussi koduleht

 

Valgas katsetatakse uut linnaliinibussi

Trüki


Augusti lõpus Valgas reisijaid teenindama hakanud Isuzu buss, mis on reisijate arvates liiga kitsas ja kõrge

13.11.2008 "Valgamaalane" kirjutab, et Valga linnaliinidel katsetab AS ATKO Liinid kümme päeva uut linnaliinibussi BMC Probus 215 SCB. Buss anti tasuta katsetamiseks, sest äsja oli ATKO ostnud edasimüüjalt kaks Isuzu bussi. Reisijad on leedukeelsete kirjadega BMC bussiga rahul, sest see on suhteliselt madala põhjaga ning mõeldud linnaliini teenindamiseks. Kaks käigusolevat Isuzu bussi on mõeldud linnalähiliinide teenindamiseks ning põhi on liiga kõrgel vanurite jaoks.

Artikkel Valgamaalases

 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Maaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Linnaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Rahvusvahelised sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Reisirongide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Laevade sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Lennukite sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198