Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 426

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/ja_templatetools.php on line 44
ytra.eu ühistranspordiportaal
 

Ühistranspordiportaal

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198
ytra.eu ühistranspordiportaal

Raplamaal sai kümme bussi kaamerad

Trüki

Raplamaa maakonnaliinibuss

Alates eilsest on kümnel Raplamaa maakonnaliinibussil videokaamera, kirjutab Nädaline.

Kaamerad paigaldati bussidesse peamiselt piletit mitteandvate ning omakasu teenivate bussijuhtide vahelevõtmiseks. Ajendiks oli positiivne kogemus Järvamaalt - seal alustati eelmisel aastal pilootprojektiga, millega paigaldati osadele bussidele kaamerad. Tulemusena suurenes piletitulu maakonnaliinidel 25-28% ning osalt isegi 40%, millega Järvamaa Ühistranspordikeskuse tegevdirektor Harri Lepamets.

Bussidesse paigutati OÜ Digisilm Pro poolt täisdigitaalsed kaamerad, mis salvestavad 10 kaadrit sekundis pilti. Video salvestub bussi arvutisse ning traadita internetiühenduse kaudu kantakse videomaterjal arhiivi. Piletimüüki hakatakse kontrollima kontroris töölaua taga, kõrvutades kellaajaga videolinti ning piletimüügi väljavõtet.

Enne tehti Raplamaa maakonnaliinidel vaid pistelist kontrolli ning selle tulemusena on mõned bussijuhid ka oma ametist lahkunud. Kaamerad soetati majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi vahenditest. Ühe bussi kaameraga varustamine maksab 17 500 krooni, kuid kaamera ei nõua jooksvaid kulutusi. Maavalitsuse haldustalituse juhataja Raivo Kont-Kontson sõnul tehti valik elektroonilise piletikontrollisüsteemi ostuks Raplas ning peamiselt seetõttu, et tavakontrolli puhul pole kindel, kas ülalpidamiseks raha jätkub.

Rapla Bussipargi juhataja Jaan Metssalu sõnul saab kasutada kaameraid ka kontrollimaks bussijuhtide sõidustiili, säästlikkust ning bussihoidlikkust. Lisaks on kaameratel tähtsus ka bussijuhtide turvalisust ning vandaalitsemise vältimist silmas pidades. Ka Maanteeamet on näidanud huvi bussidest avaneva pildi kasutamiseks teede seisukorra väljaselgitamiseks.

Tutvu ka Digisilm Pro OÜ pakkumisega maavalitsustele.

 

AS MTG linnalähibussis oli "säästuiste"

Trüki
Pärnu Postimehele saatis lugeja pildi, kus on kujutatud Pärnu maakonnaliinil nr 40 Pärnu - Sindi sõitva AS MTG liinibussi 055BAI istmeid, mil puuduvad seljatoed. Vaata lähemalt siit.
 

Maakondade ühistranspordi korraldajad kohtusid Toilas

Trüki

Eelmise nädala neljapäeval ja reedel kogunesid Autoregistrikeskuse kutsel Ida-Virumaale Toilasse maakondade ühistranspordi korraldajad. Läänemaad esindasid maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonnast Mati Kallemets, kes tegeleb ühistranspordialaste ülesannete täitmisega ja osakonna juhataja Merle Mäesalu.

Esmalt tutvustas maavalitsuste ametnikele Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teede- ja raudteeosakonna veondus- ja liiklustalituse juhataja Priit Vene uue Ühistranspordiseaduse eelnõud. Uue seadusega sätestatakse nõudebussid ja nõudepeatused, mis tähendab busside peatumist vastavalt vajadusele. Eelnõu kohaselt on kavas muuta miinimumnõuded ühistranspordi kvaliteedile kohustuslikeks. Dotatsiooni jaotamisel on aluseks ühistranspordi kvaliteedi miinimumnõuete täitmine.

Harri Lepamets Järvamaa Ühistranspordikeskusest tutvustas Järva maakonnas rakendatud piletikontrolli meetodit, kus bussidesse paigaldatud kaamerad salvestavad piletite müümise bussijuhi poolt. Selline järelevalve piletite müügi üle on tõstnud piletitulu olulises mahus ja andnud ülevaate reisijate tegelikust hulgast.

Piletikontrolli klassikalist meetodit tutvustas Harjumaa Ühistranspordikeskuse tegevdirektor Ago Kokser. Harjumaa Ühistranspordikeskuses töötavad väärteomenetluse õigusega ametnikud, kes kontrollivad ühistranspordi kasutamise õigust lubavaid dokumente. Koostöös Põhja Politseijaoskonnaga korraldatakse ühisreide, mil politseinikud teostavad sõidukite tehnilist kontrolli. Sel moel tagatakse kontroll nii sõitjate kui ka vedajate üle.   

Autoregistrikeskuse Ühistranspordiosakonna peaspetsialist Olari Tammel andis ülevaate uue ühistranspordi infosüsteemi (ÜTRIS) arengutest. ÜTRIS-e eesmärk on etapiviisiline üleminek kogu Eestit hõlmavale reisiplaneerimise-, piletimüügi- ja ühistranspordi reaalaja infosüsteemile. Reisiplaneerimise infosüsteemi käivitumisel saab inimene vastavas portaalis marsruudi algus- ja lõpp-peatuse nimetamisel valida sihtpunkti jõudmiseks kõikvõimalike alternatiivide vahel, s.h kajastatakse ümberistumistega marsruudid. Piletiinfosüsteemi eesmärk on müüa sõitjale üks pilet kogu marsruudi läbimiseks. Reaalaja infosüsteem peaks tulevikus kajastama elektroonilist informatsiooni kellaaja kohta, mil buss saabub peatusesse. ÜTRIS-e esimene etapp peaks rakenduma 2010. aastal.

 

Kuressaare linnaliinibussist visati vanur välja

Trüki

Kuressaare linnaliinibuss

Saaremaa päevaleht Oma Saar kirjutab, et Kuressaare linnaliinibussist nr 1 visati välja asotsiaalse välimusega 78-aastane vanur, kuigi pilet oli olemas. Ollakse nördinud bussijuhi ülbe käitumise pärast. Politsei asjaga ei tegele.

 

Saaremaal ei alusta uus vedaja enne 1. augustit

Trüki

GoBus Saaremaa maakonnabuss

Saare maavalitsus loodab läbirääkimistega bussifirmadega maakonnaliinide teenindamiseks lõpule jõuda maikuu jooksul, kirjutab Meie Maa. Kõik peaks toimima hakkama aga alates 1. augustist, sest bussifirmad vajavad vähemalt kaht kuud aega, et tuua endale Euroopast busse ning teha nendega vajalikud toimingud.

Valdadele on saadetud uus maakonnaliinide täpne plaan ning praegu on koostamisel dokument, mille järgi tehakse lõplik pakkumine viiele huvitatud bussifirmale.

Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mika Männiku sõnul lõpeb Saaremaal olukord, kus bussiliinide sõiduplaanid ei muutu 35 aastat järjest. Nüüd hakkab bussiliinivõrk muutuma vastavalt vajadusele, näiteks koolireformi või inimeste rände tõttu.

 

GoBus Rakvere sulgeb kolm kaugliini

Trüki

GoBus Rakvere kaugliin nr 348

AS GoBus Rakvere regioon sulgeb alates 11.06.2009 kolm kommertskaugliini: 502 Rakvere-Viljandi, 348 Rakvere-Pärnu ja 246 Rakvere-Mustvee-Tartu.

 

Sõitja kritiseerib SEBE teeninduskvaliteeti

Trüki

SEBE kaugliinibuss 129ASA

SEBEga Tallinnast Kuressaarde sõitnud reisija Ivo Ilvik kurdab Oma Saares, et kõige kõrgema piletihinnaga vedaja SEBE buss polnud heas korras. Nimelt polnud SEBE liinibussi 129ASA aknad sõitja arvates normaalse läbipaistvusega, prügikastid olid täis ning istmed olid määrdunud.

 

Pärnu linn võib GoBusiga linnaliinide lepingu lõpetada

Trüki

Pärnu linnavalitsus saatis GoBusile kirja, milles väljendati soovi lõpetada 5 kuu pärast 2007. aastal sõlmitud leping kõigi Pärnu linnaliinide teenindamiseks ning kuulutada välja uus riigihange, et leida linnaliinidele parema hinnaga vedaja. Põhjus on Pärnu linnaeelarves, kus on arvestatud liinikilomeetrite arvu ja liinikilomeetri hinna 10%-se vähendamisega. GoBus on nõus liinikilomeetrite arvu vähendamisega, kuid pole nõus liinikilomeetri hinna vähendamisega, vahendab Pärnu Postimees ja ERR raadiouudised.

Abilinnapea Simmo Saar usub, et on võimalik leida parema hinnaga teenusepakkuja. GoBusil on nüüd võimalus mõelda, kas alandada hinda või mitte. Saare sõnul alustatakse uue hanke ettevalmistamistöid, aga nii GoBusile kui ka linnale parim lahendus olemasoleva vedajaga lepingu jätkamine soodsamatel tingimustel ning ta on veendunud, et uue hankega kujuneks liinikilomeetri hind odavamaks.

Kõrgete kütusehindade ajal kokku lepitud liinikilomeetri hinna langetamist pakkus GoBusile ka eelmisel aastal Pärnu maavalitsus, kuid keeldumisel korraldas maavalitsus neljas liinigrupis riigihanke maakonnaliinide busside teenindamiseks ning alates tänavusest aastast sõidavad maakonnas teised bussifirmad.

 

Uus töölepinguseadus sunnib ronge vähemaks võtma

Trüki

AS Elektriraudtee on esitanud taotluse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile muuta nende vahel 2009. aastaks sõlmitud reisijateveo lepingut. Põhjuseks on praeguste plaanide järgi 1. juulist jõustuv uus töölepinguseadus, mille järgi ei tohi olla töötajate töövahetus üle 12 tunni pikk senise 24 tunni asemel. Kuna neli Elektriraudtee rongi ööbib lõppjaamades, siis tuleb need tuua ööseks Pääsküla depoosse, et hommikul saaksid neil alustada uued töötajad. See suurendab aga kulutusi ning kuna riik on eraldanud Elektriraudteele 2009. aastaks vaid 54 miljonit krooni dotatsiooni, tuleb vähendada rongide sõidumahtu vähemkasutavate reiside arvelt.

Lõppjaamade ja depoode vahel kurseerima hakkavad rongid hakkavad peatuma kõigis vahepeatustes. Esialgne plaan reiside ärajätuks sisaldab ühe rongipaari kadumist olenevalt nädalapäevast Aegviidu suunalt ning olenevalt nädalapäevast kuni viie rongipaari kadumist Keila suunalt.

 

Pärast raudteeremonti ei pruugi reisirongiliiklus taastuda

Trüki

Kuigi raudtee kapitaalremont Tartu-Valga raudteelõigul valmib tänavuse aasta novembriks, ei taastu seal veel reisirongiliiklus.

Tartu-Valga raudtee kapitaalremondi algus oli määratud 1. aprillile 2008, mistõttu lõpetasid reisirongid alates sellest kuupäevast kurseerimise Elva ja Valga vahel. Alates 1. juulist 2008 lõpetasid rongid reisijate vedamise ka Tartu ja Elva vahel. Tegelikkuses venis rohkelt raudteeremont mitme kuu võrra, kuid 2008. aasta lõpuks jäädi vaid mõne kilomeetriga alla 2008. aasta plaanitud töödest. Kuigi algselt oli plaanis reisirongiliiklus vahemikus 01.11.2008-31.03.2009 taasavada, siis seda ei tehtud remondi venimise tõttu ning majandusministeeriumi teede- ja raudteeosakonna juhataja Ain Tatter põhjendas seda ka ebaotstarbekusega.

Selleks ajaks, kui rongid ei sõida, eraldati Tartu ja Valga maavalitsustele raha asendusbussiliinide korraldamiseks. Tartu maavalitsus täiendavaid liine selle jaoks ei avanud, vaid muutis osade busside väljumisaega ja marsruuti. Raha kulutati teiste liinide käigushoidmiseks. Valga maavalitsus käivitas kaks liini Valga-Elva ja Elva-Valga vahel, kokku 111 110 liinikilomeetrit aastas, mille doteerimiseks kulub aastas umbes 1,633 miljonit krooni. Kuigi käivitati vaid kaks liini, oli enne rongiliikluse lõppemist käigus neli paari ronge Tartu ja Valga vahel, lisaks kolm paari Tartu ja Elva vahel. Võrreldes remontimata raudteel väga aeglaselt liikunud rongidega on asendusbussidega sõit tõmbekeskusesse Tartusse ümberistumiste ja aeglaste sõiduplaanidega kujunenud keskmiselt 30 minutit pikemaks.

Tartu-Valga raudtee kapitaalremondi tähtaeg on 31. oktoober 2009. Arvestades tööde senist käiku, on selle täitmine väga tõenäoline. Samas pole riik Edelaraudteelt reisironge 2009. aasta lepingus Tartu ja Valga vahele tellinud. Sellega seoses tunneb Valga maavalitsus oma kirjas Majandus- ja Komminikatsiooniministeeriumile muret reisirongiliikluse taastumise üle, sest siis on neil ja raudtee-operaatoril aega korraldada maakonna bussiliiklust nii ümber, et bussidega teostataks rongidele ette- ja äravedu. "Uues kvaliteedis" rongid hakkaksid liiklema kuni 120km/h ning maavalitsuse arvates võiks mõnele neist olla vaja Valgamaa siseselt lisaks Valgale 4-5 vahepeatust.

Asendusbusside sõitmiseks pole olemas riigi toetust aasta lõpuni, seega võivad seiskuda aasta teises pooles ka asendusbussiliinid, mistõttu halvenevad Valgamaa elanike liikumisvõimalused oluliselt veelgi.

 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Maaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Linnaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Rahvusvahelised sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Reisirongide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Laevade sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Lennukite sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198