Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 426

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/ja_templatetools.php on line 44
ytra.eu ühistranspordiportaal
 

Ühistranspordiportaal

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198
ytra.eu ühistranspordiportaal

Harjumaal on kommertsliinid terava tähelepanu all

Trüki

OÜ Galaton liini nr 237 viimane tööpäev

Alates 12. aprillist ei ole enam käigus OÜ Galatoni kommertsliiini nr 237 Tallinn - Keila-Joa, sest Harjumaa Ühistranspordikeskus ei pikendanud selle liiniluba. Selle asemel hakkas samast päevast sõitma harvema sõiduplaaniga ning 10 krooni kõrgema piletihinnaga AS Mulgi Reisid poolt teenindatav avalik liin samal marsruudil, kirjutab ajaleht Harju Elu.

OÜ Galaton juhatuse liige Lembit Puusepp ütles, et luba liini teenindamiseks lihtsalt ei pikendatud, ettekäändeks toodi rikkumised. "Kui tahetakse lahti saada ja otsitakse vigu, siis need ka leitakse" ütleb Puusepp. Kolm bussijuhti tuleb liini sulgemise tõttu vallandada. Puusepa arvates on suund Harjumaal kommertsliinide väljatõrjumise poole. See loob kommertsvedajatele ebakindluse tulevikuks.

Puusepa sõnul teeb firma kõik, et puudusi poleks. Harjumaa Ühistranspordikeskus rõhutab, et kõigil vedajatel peavad olema võrdsed võimalused, kuid Lembit Puusepa arvates on võrreldes avalike liinidega võimalused siiski erinevad. Avalike liinide teenindajad saavad ühe liinikilomeetri läbimise eest olenemata piletitulust 27 krooni, samas kommertsliinid ei saa midagi, elades vaid piletitulust. Ühistranspordiseaduse üle on suur kontroll ning seetõttu pole mehe sõnul tarvis ka solvuda, kui keegi bussist kohtade nappuse tõttu maha jääb.

OÜ Galaton alustas oma tegevust 2001. aastal, juhatuse liikme sõnul olid siis reisijad rahul ning kõik korras. Praegu teenindab firma edasi kommersliine nr 237A, 242 ja 242A. Tööd antakse 12-14 inimesele.

Harjumaa Ühistranspordikeskuse tegevdirektor Ago Kokser selgitas, et Galatoni liiniluba lõppes ning kuna firmal oli eelnevalt rikkumisi, siis liiniluba ei pikendatud. Kokseri sõnul on firmale tehtud ettekirjutusi, kuid neid ignoreeriti. Siiamaani on kommertsliinid Kokseri sõnul omapäi saanud tegutseda, nüüd on aga kontrollorgan olemas. Kontrollitakse kõiki kommertsliine ning kui toimetatakse vastavalt seadusele, siis ei ole see probleemiks. Ühistranspordikeskus kontrollib peamiselt piletite olemasolu, tehniliste nõuete täitmist ning sõiduplaanist kinnipidamist.

Kuna Galatonilt võeti liiniluba ära, pani ühistranspordikeskus olukorra leevendamiseks käiku oma liini, et põhivajadused saaksid kaetud.

 

Sarbussile mõjub majanduskriis hästi

Trüki

Sarbussi väikebuss kaugliinil

Kümnendat juubelit tähistanud Saaremaa firma AS-i Sarbuss tegevjuht Kalle Tuisk ütles, et tema arvates on majanduskriis bussifirmadele alanenud kütusehindade, väiksema palgasurve ning paremaa tööjõu olemasolu pärast kergendust toonud, kirjutab Oma Saar.

2007. aasta ja 2008. aasta algus oli Sarbussi jaoks väga raske, just sel ajal, kui oli suur majanduskasv. Siis oli ettevõte sunnitud palku veerandi võrra tõstma ning uute bussijuhtide leidmine oli keeruline. Samuti on firma tegevust mõjutanud kõrge kütusehind, mis on nüüdseks võrreldes tipuga pea poole võrra langenud.

Kümmekond aastat tagasi alustas Sarbuss liinivedu Saaremaalt mandrile. Peamine nišš olid uued ja väikesed bussid - toona olid enamus mandrile liikunud busse üle 15 aasta vanad. Reisijale tundub väikebuss tegevjuhi sõnul kiirem ja mobiilsem, lisaks on kütusekulu palju väiksem. Praegusel ajal ei saa kurta ka reisijate vähenemise üle. Kalle Tuisu sõnul võib olla võimalik mõnel sõitjaterohkel hooajal tulla liinile ka suurte bussidega.

Lisaks bussiveoga tegelemisega tegeleb firma veel kaubaveoga ja autorendiga.

 

Eurolines Baltic liiniliikluse käibe kasv esimeses kvartalis 37%

Trüki

Eurolines Baltic liinibuss

Eurolines Baltic kaubamärgi all tegutseva MootorReisi AS liiniliikluse käive kasvas esimeses kvartalis 36,6%. Reisijate arv suurenes 27%, kokku vedas MootorReisi AS esimeses kvartalis 50511 piletiga reisijat.

Eurolines Baltic jätkas esimeses kvartalis kahe erineva teeninduskontseptsiooni pakkumist. Prioriteetseks tootesuunaks on tõusnud Lux Express liinid, mis on suunatud eeskätt tööeesmärgil reisivatele sõitjatele ja pakuvad lisaks transpordile erinevaid lisamugavusi. Kõigil peamistel suundadel pakkus ettevõte ka Eurolines Standard toodet, mis on mõeldud eeskätt madalat hinda väärtustavatele klientidele.

Eriti tugevat kasvu näitasid Lux Express liinid, kus reisijate arv suurenes enam kui 80% ja jõudis  22’000 reisijani. Liinide lõikes oli suurim reisijate arvu kasv seotud eelmisel aastal avatud liinidega Läti ja Leedu suurlinnade vahel, samas on reisijate arv kasvanud kõikidel peamistel liinidel. Tallinn – Riia liinil kasvas reisijate arv eelmise aastaga võrreldes 6%, Tallinn – St. Peterburgi liinil 5%.  Vedude maht kasvas esimeses kvartalis 2008. aastaga võrreldes kokku 26%, tulu kilomeetri kohta suurenes 9%.

„Üha süvenev majanduslangus kõigil meie peamistel turgudel tundub seni avaldavat positiivset mõju nõudlusele rahvusvahelise bussitranspordi sektoris,“ kommenteeris Hannes Saarpuu, Eurolines Balticu juhatuse esimees. „Senisest suurem tähelepanu kuludele ja üldisele tegevuse efektiivsusele on tõstnud esile kvaliteetse bussitranspordi eelised – võimaluse kasutada reisimiseks kuluvat aega kasulikult ja hoida kokku kulusid,“ lisas Saarpuu.

Eurolines Baltic kaubamärgi all tegelevad rahvusvaheliste regulaarbussiliinide opereerimisega MootorReisi AS ja selle tütarettevõtted. 1993. aastal asutatud MootorReisi AS on arenenud üheks juhtivaks rahvusvaheliste bussiliinide vedusid teostavaks ettevõtteks Baltikumis. Peasindused koos opereerimisbaasi ja müügivõrguga asuvad Tallinnas, Riias, Vilniuses, Klaipedas ja St Peterburgis. Ettevõttel on ligi 50 kaasaegset turismibussi.

 

Võrus saab hakata kasutama tunnipiletit

Trüki

Alates eilsest on võimalik Võru linna- ja linnalähiliinidel 1, 11, 14 ja 16 soetada senise 8-kroonise üksikpileti asemel ka 10-kroonine tunnipilet, kirjutab Võrumaa Teataja.

Tunnipileti kehtestamine on seotud ümberistumistega, kus seni tuli lühikese maa läbimise eest maksta 16 krooni, näiteks sõit Koselt haiglasse.

Tunnipileteid müüvad bussijuhid, pilet kehtib tund aega kuni piletil märgitud kellaajani.

 

Pärnu väikefirma avab kommertskaugliinid

Trüki

Pärnus registreeritud väikefirma OÜ Bussiproff alustab alates 08.05.2009 teenindamist kaugliini nr 333 Pärnu - Pärnu-Jaagupi - Märjamaa - Tallinn väljumisega Pärnust 6:50 ning saabumisega Tallinnasse 9:25 ning kaugliini nr 353 Tallinn - Märjamaa - Pärnu-Jaagupi - Pärnu, mis hakkab Tallinnast väljuma iga päev kell 14:45 ning hakkab jõudma Pärnusse 16:55. Täpsem sõiduplaan on saadaval ÜTRAs, valides kindla kuupäeva alates 08.05.2009.

Liini hakatakse teenindama väikebussiga ning täispileti hind saab olema Tallinna ja Pärnu vahel 100 krooni, sooduspileti hind 80 krooni. Hinnaga ollakse võrreldes teiste bussifirmadega konkurentsitult soodsaim: teised bussifirmad pakuvad peamiselt 115-125 kroonist täispiletit ja 105-125 kroonist sooduspiletit. Konkurentsi suudab pakkuda vaid keskmiselt oluliselt pikema 2:40 sõiduajaga Edelaraudtee diiselrong, kus täispilet on 85 krooni ning sooduspilet 63 krooni.

OÜ Bussiproff koduleht

 

Jõgevamaa bussiliinidel hakatakse reisijaid loendama

Trüki

Transpordi planeerimisele ja liikluskorraldusele spetsialiseerunud firma Inseneribüroo Stratum viib MTÜ Jõgevamaa Ühistranspordikeskuse tellimusel läbi Jõgevamaal ühistranspordialase uuringu, millega selgitakse välja elanike aktiivsus ja huvi bussidega sõitmisel. Uuringu maksumus on 423 360 krooni.

Bussides hakkab tööle viis-kuus nimesildiga loendajat, kes sõidavad liinid otsast lõpuni läbi ja registreerivad sisenejad ning väljujad peatuste kaupa. Stratumi projektijuhi Dago Antovi sõnul võib pööruda loendajate poole ka erinevate ühistranspordialaste probleemidega.

Projekti rahastatakse Norra ja Euroopa Majanduspiirkonna regionaalarengu toetusskeemidest.

Projekti läbiviimise põhjuseks on pidev reisijate arvu langus maakonnaliinidel, rongide ja busside sõidugraafiku kooskõlastamatus ning teadmatus ühistranspordi tellijate poolt, kas ja millal on teenust vaja.

Uuring peaks soodustama Jõgevamaa ühistransporditeenuse parandamist ning kulude kokkuhoidu. Pärast uuringut on võimalik ühildada näiteks maakonnaliinide sõiduplaane õpilasliinidega. Kokkuvõttes peaks muutuma ühistransport reisija jaoks kliendisõbralikumaks.

Stratumi jaoks pole pole uuringute läbiviimine uus: 2005. aastal viidi sarnasesisuline uuring läbi Lääne-Virumaal. Ühistranspordiuuringuid on läbi viidud ka väiksemas mastaabis mujal, näiteks Harjumaal Viimsi vallas.

Vooremaa
Vooremaa
Postimees
Eesti Päevaleht

 

SEBE annab ära viimase Kohtla-Järve kommertslinnaliini

Trüki

Alates 20.04.2009 hakkab Kohtla-Järve linnaliini nr 122 teenindama AS SEBE asemel OÜ Eiki Reisid. Sõiduplaan jääb samaks.

Varem on suletud ka kommertslinnaliin nr 133 reisijate vähesuse tõttu. Reisijate vähesuse põhjuseks võis olla mõlemal SEBE liinil kõrge piletihind: 12 krooni. Samas teistel kommertsvedajatel on see 10 krooni ning avalikel linnaliinidel päevasel ajal 5 krooni.

Linnaliinide nr 122 ja 133 teenindamist alustati 15.10.2008 pärast I.V.P. Reiside majandusraskusi ja liinide teenindamise lõpetamist augusti lõpus.

Samal teemal:
25.10.2008 "SEBE hakkas Kohtla-Järve piirkonnas väikebussidega kommertsliine sõitma"
13.02.2009 "SEBE võib sulgeda Kohtla-Järve kommertslinnaliini nr 133"
19.02.2009 "SEBE sulgeb 133. väikebussiliini Kohtla-Järve piirkonnas"
12.03.2009 "SEBE suletud väikebussiliinil hakkas teenindama uus vedaja"

 

Mustjala elanikud avaldasid Saaremaa bussiliinivõrgu kohta arvamust

Trüki

Kuna Saaremaa liinivõrku tuleb kahandada veerandi võrra, ei saada pakkuda kõigile inimestele sobivat busside sõiduplaani. Küll aga saab tulla vastu teatud määral inimeste soovidele aegade nihutamisel. Üks Mustjala elanik avaldas arvamust, et nii halba bussiliiklust pole kusagil, kui seal, vahendab ERR Uudised Aktuaalset Kaamerat.

Ühe liinikilomeetri läbimise hind on bussil umbes 13 krooni, millest piletitulust kaetakse 4 krooni ja 40 senti, seega maksab riik bussiliiklusele kaks kolmandikku peale. Riik on eraldanud Saaremaa bussiliikluse jaoks tänavuseks aastaks vaid 9,75 miljonit krooni ning sellega tuleb katta tühimik, mida piletitulu ei kata.

Alates 1. juulist uue vedajaga peaksid hakkama liikuma maakonnas ka väiksemad bussid. Positiivse muudatusena nähakse veel ka uut piletihinna arvutamise süsteemi: olenemata sellest, kui pika ringiga buss sihtkohta sõidab, on piletihind ikka sama ehk siis käivitataks sarnaselt Harjumaaga tsoonisüsteem.

Loe ka artiklit ajalehes Meie Maa.

 

Samal teemal:
14.04.2009 "Saaremaal läheb Maavalitsus kohalikega bussiliikluse asjus aru pidama"

 

Ka Tartumaal võetakse tööle kaks inspektorit

Trüki

Tartu maavanem võtab tööle 2 ühistranspordi spetsialisti (0,5 koormusega, kuni 31.12.2009), kelle tööülesanne on piletikontroll ja järelevalve Tartu maakonna ühistranspordis, väärtegude ja trahvinõuete menetlemine ning aruandlus.

Kandidaadilt eeldatakse vastavust avaliku teenistuse seadusest tulenevatele nõuetele, head suhtlemisoskust, eesti keele oskust kõrgtasemel, vene keele oskust ja isikliku sõiduauto kasutamise võimalust. Väljaõpe tööandja poolt.

 

Harjumaa kommertsvedaja kommenteerib väikevedajate raskusi

Trüki

OÜ Galaton, mis teenindab Harjumaal kommertsliine, juhatuse liige Lembit Puusepp ütles, et praegu on väikevedajatel väga raske, kuid Galaton siiski tegevust ei plaani lõpetada, kirjutab logistikauudised.net.

Avalike doteeritavate liinide vedajatel pole tähtsust, kui suur on piletitulu, sest piletitulu korjab Harjumaa Ühistranspordikeskus ning raha jagatakse vedajale liinide teenindamise eest vastavalt avaliku teenindamise lepingule.

Puusepa sõnul on riigil kommertsvedajatest ükskõik, panus on avalikel liinidel, tema sõnul on Harjumaa Ühistranspordikeskus viimasel ajal tõenäoliselt piletitulu suurendamise eesmärgil liine muutnud. Võrreldes avalike liinidega ei pakuta kommertsliinidel kuupiletit ning kommertsliinidel ei saa ka piletihinda tõsta, sest siis ei oleks üldse reisijaid.

Harju maavanem otsustas, et Galatoni liiniluba 237. liinile marsruudil Tallinn - Keila-Joa ei pikendata ning alates 12. aprillist vedaja enam sel liinil ei sõida.

Samal teemal:
13.04.2009 "Mauman Reisid süüdistab raskustes riiki, Harjumaal soovitakse avalike liinide osakaalu suurenemist"

 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Maaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Linnaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Rahvusvahelised sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Reisirongide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Laevade sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Lennukite sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198